Lijnzaadcrackers

Dit recept voor eigen gemaakte lijnzaadcrackers is gemakkelijk en snel te bereiden. Beleg de lijnzaadcrackers met magere belegsoorten zoals kipfilet, achterham, Hüttenkäse of verse geitenkaas eventueel met wat komkommer of alfalfa als topping. Hiermee passen deze lijnzaadcrackers perfect binnen een koolhydraatarm of caloriearm ontbijt of lunch.

Bereidingstijd 10 minuten, 45 minuten wachten

Ingrediënten

  • 150 gram gebroken lijnzaad
  • 75 gram pompoenpitten
  • 75 gram zonnebloempitten
  • 150 ml water
  • snufje zout (waar jodium in zit zoals JOZO zout)

Voor ongeveer 10 – 12 crackers

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de pitten door elkaar in een kom. Doe de helft van dit mengsel in een keukenmachine en maal tot het helemaal fijn is, je hebt nu een soort meel. Meng dit ‘meel’ nu met de andere helft van de pitten en roer goed door. Doe er 150 ml water bij, roer door elkaar en laat ongeveer 10 minuten staan. Hierdoor wordt het lekker plakkerig en kan je het straks goed uitsmeren.
  2. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel het deeg nu een beetje met natte handen over de bakplaat. Leg er nu een groot stuk bakpapier overheen en rol het deeg zo dun mogelijk met een deegroller of fles uit. Ongeveer tot een halve centimeter dikte. Doordat je er bakpapier tussen legt blijft het deeg niet plakken aan de deegroller. Snij alvast met een scherp mes de vorm van de crackers in het deeg.
  3. Zet de crackers nu 30 minuten in de oven. Draai ze nu voorzichtig om en bak ze nog 15 minuten. Als de crackers lichtbruin en knapperig zijn, kun je ze uit de oven halen. Laat de crackers op een rooster goed afkoelen. Bewaar ze vervolgens in een luchtdichte pot.

Smakelijk eten!

 

Leave a reply