Risotto met witvis en zeekraal  

Dit recept van risotto met witvis en zeekraal is een lekkere maaltijd om te delen met je gezin. Maak een ruime portie en vries eventueel een aantal porties in. Zo heb je altijd een lekkere maaltijd achter de hand. Houd je niet van zeekraal? Vervang dit dan door verse spinazie.

Bereidingstijd 45 minuten

Ingrediënten

  • 100 g zeekraal of verse spinazie
  • 2 el vloeibaar bak en braadproduct
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 400 g risottorijst
  • 500 ml witte wijn
  • 1 limoen, sap uitgeperst
  • 1 kruidenbouillontablet
  • 700 ml water, uit de waterkoker
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 4 pangasiusfilets
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl paprikapoeder
  • ½ zakje platte peterselie, fijngehakt (15 gram)

Voor 4 personen

Bereiding

  1. Spoel de zeekraal in een vergiet af en laat goed uitlekken.
  2. Fruit in een hapjespan de sjalot met 1 el vloeibaar bak en braadproduct. Voeg de risotto toe en roer tot alle korrels glazig zijn.
  3. Kook in de waterkoker 700 ml water. Voeg de wijn, limoensap en bouillon toe aan de risotto en roer goed. Als alle wijn door de risotto is opgenomen, telkens een scheut water toevoegen tot al het water (700 ml) is opgenomen. Blijf telkens goed roeren!
  4. Voeg de zeekraal of spinazie en de tomaten toe aan de risotto en laat kort (10 minuten) meebakken. Voeg ook nog de laatste eetlepel bak en braadproduct toe aan de risotto.
  5. Bestrooi de vis met peper, zout en paprikapoeder en bak de vis vervolgens aan beide kanten in een klein beetje olie. Bak de vis tot dat deze gaar is.
  6. Verdeel de risotto over 4 borden en leg de vis er bovenop. Garneer bij het opdienen met de peterselie.

Smakelijk eten!

 

Leave a reply