Kabeljauwpakketje uit de oven

Dit recept voor een kabeljauwpakketje uit de oven is gemakkelijk en snel te bereiden. Serveer met wat volkorenbrood of een gekookte aardappel voor een caloriearme maaltijd. Wil je het koolhydraat arm houden serveer dan met een extra salade. Een leuk gerecht voor als je eters hebt!

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten:

  • 4 kabeljauwfilets
  • zout en zwarte peper uit de molen
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 tomaten, in hele kleine blokjes
  • 20 zwarte olijven gehalveerd
  • 2 el verse peterselie fijngehakt
  • 2 tl verse oregano, fijngehakt
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 2 blikken artisjokharten op water, uitgelekt en in kwarten
  • 1 citroen, in dunne schijfjes

 Voor 4 personen

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bestrooi de vis aan beide kanten met zout en peper.
  3. Knip 4 grote vierkante vellen bakpapier uit. Leg de visfilets in het midden van elk vel.
  4. Meng de sjalot, met de tomatenblokjes, de olijven, peterselie, oregano en de olijfolie. Breng de salsa op smaak met peper en zout. Schep het over de 4 vissen.
  5. Verdeel de artisjokken erbij en leg overal een paar schijfjes citroen op.
  6. Vouw de pakketjes goed dicht en stop het met de gevouwen gedeeltes onderop in de oven. Bak de vispakketjes in 15 minuten in de oven gaar.

Smakelijk eten!

 

Leave a reply