Bietenpasta

Dit recept van een bietenpasta is een leuke variatie op de standaard pasta met tomatensaus. Bij deze bietenpasta is de saus gemaakt van gekookte rode bieten. Deze groente is rijk aan veel vitaminen en mineralen en bevatten daarentegen weinig calorieën. Ook zitten er veel voedingsvezels in bieten wat zorg voor een goede spijsvertering en stoelgang. Uit onderzoek is gebleken dat rode bieten een positief effect hebben op een hoge bloeddruk.
Rode bieten zijn ook lekker in een salade of smoothie, in dunne plakjes als vegetarische carpaccio of in de oven gegrild als frietjes.

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten:

  • 3 gekookte rode bieten
  • 80 gram Parmezaanse kaas, fijn geraspt
  • 100 gram pijnboompitjes plus een beetje om te garneren
  • 1 dikke teen knoflook, fijngehakt
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie
  • volkoren farfalle (pasta)
  • feta
  • rucola

 Voor 4 personen

Bereiding:

  1. Snijd de bietjes in grove stukken en de samen met de Parmezaanse kaas, knoflook, pijnboompitjes in de blender en mix tot een mooi geheel. Heb je geen blender kun je het ook met een staafmixer pureren. Kruid met peper en een klein beetje zout en voeg een scheutje olijfolie toe. Meng nogmaals goed.
  2. Kook de pasta volgens de verpakking. Meng de bietenpesto met de pasta.
  3. Rooster de achtergehouden pijnboompitjes kort in de pan zonder olijfolie.
  4. Serveer de pasta met de geroosterde pijnboompitjes, rucola en verkruimelde feta.

Smakelijk eten!

 

Leave a reply