Snackballetjes: chiazaad-cacao & pindakaas

Dit recept voor 2 soorten snackballetjes zijn een leuke variatie op een tussendoortje. De snackballetjes chipzaad-cacao of pindakaas zijn als 3 balletjes geschikt als tussendoortje en passen prima binnen een lactosevrij- of FODMAP arm dieet. Ook leuk om op tafel te zetten voor je visite.

Chiazaad-cacao balletjes

(Voor 12 balletjes, 4 porties)

Ingrediënten:

  • 4 el chiazaad
  • 4 el water
  • 100 ml kokosolie, gesmolten
  • 50 g walnoten, fijngehakt
  • 2 el cacaopoeder
  • 2 el rijst-/ of ahornsiroop
  • 1 tl vanille of vanille essance
  • snufje zout
  • kokosrasp 

Bereiding:

  1. Meng het chiazaad met het water en laat een paar minuten staan (tot er een gel ontstaat).
  2. Doe de chiagel samen met de kokosolie, 50 g walnoten, 2 el cacaopoeder, 2 el rijst-/ of ahornsiroop, 1 tl vanille en een snufje zout in een keukenmachine. Maal goed.
  3. Zet 30 minuten in de koelkast en draai er 12 balletjes van.
  4. Rol de balletjes eventueel door de kokosrasp en zet terug in de koelkast.
  5. In de koelkast zijn de balletjes nog een week houdbaar.
  6. Neem 3 balletjes als tussendoortje.

 

Pindakaas balletjes

(Voor 12 balletjes, 4 porties)

Ingrediënten:

  • 2 volle el pindakaas
  • 2 el rijst/ of ahornsiroop
  • 2 el kokosolie, gesmolten
  • ½ tl vanille of vanille essance
  • 50 g havermout, quinoavlokken of gepofte quinoa
  • water
  • chiazaad

Bereiding:

  1. Kneed met uw handen de eetlepels pindakaas, rijst\ of ahornsiroop, kokosolie, vanille en de havermout, quinoavlokken of gepofte quinoa tot een ‘deeg’. Is het wat te droog? Voeg dan een paar druppels water toe. Te nat? Voeg wat chiazaad of extra graanvlokken toe.
  2. Zet 30 minuten in de koelkast en draai er 12 balletjes van.
  3. In de koelkast zijn de balletjes nog een week houdbaar.
  4. Neem 3 balletjes als tussendoortje.

Smakelijk eten!

 

Leave a reply