Couscous pakketje uit de oven

Bereidingstijd 15 minuten, 20 minuten wachten

Ingrediënten:

  • 4 trostomaten
  • 1 teen knoflook
  • 70 g tomatenpuree
  • 150 g rauwkost peen, julienne
  • 1 tl tabasco
  • 200 g couscous
  • 200 ml kokend water
  • 4 stuks verse kabeljauw
  • 15 g verse dille
  • 1 tl citroensap
  • 600 gram broccoli
  • 3 cm gember
  • 4 el kikkoman sojasaus
  • 1 el sambal oelek
  • peper en zout

 Voor 4 personen

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Knip 4 stukken bakpapier van 40 x 40 cm.
  3. Snijd de tomaten in blokjes en hak de knoflook fijn. Doe de tomaten en knoflook met de tomatenpuree, peen, tabasco, couscous en het kokend water in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep alles goed om.
  4. Verdeel het couscousmengsel over de stukken bakpapier. Verdeel de kabeljauw erover. Breng op smaak met peper, citroensap en eventueel zout. Snijd de dille fijn en bestrooi de vis ermee.
  5. Vouw het bakpapier losjes dicht tot een pakketjes (en papillotte).
  6. Bak de pakketjes op de bakplaat in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.
  7. Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoli beetgaar in 10 min. Snijd de gember zo fijn mogelijk. Doe samen met de sojasaus en sambal in een schaaltje en meng goed. Serveer de broccoli samen met een beetje van de saus in een schaaltje
  8. Neem het vispakketje uit de oven als de vis helemaal gaar is. Vouw voorzichtig open en serveer direct.

Smakelijk eten!

 

Leave a reply