Courgette pannenkoekjes
Dit recept is speciaal gemaakt voor de paasdagen. Met pasen draait het allemaal om de eieren, en dan bedoel ik niet de chocolade paaseitjes ;). Daarom een lekker én gemakkelijk recept voor deze dagen gemaakt van… raad eens.. eieren! Deze courgette pannenkoekjes zijn erg leuk voor een paasontbijt maar kunnen ook gemaakt worden als verantwoord hapje tijdens een brunch. De pannenkoekjes passen binnen een koolhydraat arm en glutenvrij dieet. Zonder de dipsaus ook volledig lactose vrij. Is het geen pasen is dit recept natuurlijk ook altijd leuk om te maken, bijvoorbeeld als ontbijt of voorgerecht.
Bereidingstijd 15 minuten
Ingrediënten:
- 2 eieren, losgeklopt
- 1 el magere Franse kwark
- 1 handje verse spinazie, fijngesneden
- 3 dunne schijfjes komkommer, in hele fijne blokjes
- 1/4 courgette, fijngetrapt en uitgelekt
- 1 lente-ui, in dunne ringen
- 1 el olijfolie
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 2 el verse peterselie, fijngehakt
- peper en zout
Voor 1 persoon
Bereiding:
- Meng in een kom de eieren, de helft van de knoflook, peper en het zout.
- Voeg vervolgens de courgette, spinazie, lente-ui en 1 el peterselie toe. Roer goed door elkaar.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak elke keer van 1 el kleine courgette pannenkoekjes aan weerszijden goudbruin.
- Meng de kwark met de overige knoflook, komkommer, 1 el peterselie, zout en peper tot een dipsaus.
- Serveer de courgette pannenkoekjes met deze dipsaus
Tip: ook lekker met gerookte zalm door het beslag
Smakelijk eten!
Leave a reply
Leave a reply