Zalm uit de oven

Dit recept voor zalm uit de oven is gemakkelijk en snel te bereiden. Dit recept past binnen een koolhydraat arm dieet. Wil je het gezin mee laten eten en mogen zij wel de koolhydraten hebben? Serveer dan met een gekookte aardappel voor een caloriearme maaltijd. Houdt je niet van zalm? Neem dan bijvoorbeeld kabeljauwfilet, pangasiusfilet of kipfilet. Vervang de spinazie ook eens door andere groente zoals asperges.

Bereidingstijd 45 minuten

Ingrediënten:

  • 150 g zalmfilet, op de huid
  • 20 g verse geitenkaas
  • 200 g verse spinazie
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl venkelzaad, gemalen
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • Peterselie, fijngehakt
  • Peper en zout

 Voor 1 persoon

Bereiding:

  1. Verwarm een over voor op 200 °C.
  2. Maak een marinade van paprikapoeder, venkelzaad en 1 el olijfolie. Maak dit op smaak met een snufje peper en eventueel zout.
  3. Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg hier de zalmfilet in met de huid aan de onderkant.
  4. Smeer de zalmfilet in met de marinade. Besprenkel met de citroensap.
  5. Brokkel de geitenkaas over de zalmfilet en garneer met de fijngehakte peterselie.
  6. Bak de zalmfilet voor circa. 20 mintuten in de oven.
  7. Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de spinazie tot deze geslonken is. Voeg de knoflook en naar smaak peper toe.
  8. Haal de zalmfilet uit de oven en serveer de zalmfilet uit de oven op een bedje spinazie.

Smakelijk eten!

 

Leave a reply