Groene vegetarische salade

Dit recept voor een groene vegetarische salade bevat als vleesvervanger geitenkaas en walnoten. Dit recept past binnen een vegetarisch, koolhydraatarm en energiebeperkt dieet. Houdt je niet van geitenkaas? Vervang dit dan door feta kaas. Om de salade iets meer vulling te geven kun je gekookte quinoa toevoegen voor extra vezels. Met de quinoa past dit recept binnen een glutenvrij dieet. Deze salade is ook erg lekker als lunch.

Bereidingstijd 45 minuten

Ingrediënten:

  • 75 g geitenkaas, verkruimeld
  • 25 g walnoten, fijngehakt
  • ¼ courgette, in plakjes
  • ¼ broccoli, in roosjes
  • 1 grote hand verse spinazie
  • 3 groene asperges, in grove stukken (houtachtige onderkant 1 cm afsnijden)
  • 2 el olijfolie, extra vierge
  • sap van een halve citroen
  • Peper en zout

 Voor 1 persoon

Bereiding:

  1. Blancheer de broccoli en de groene asperges 5 minuten in kokend water.
  2. Verwarm een grillpan met 1 el olijfolie en grill hierop de plakken courgette aan beiden kanten. Breng de courgette op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Doe de spinazie in een kom en voeg hier de gegrilde courgette, broccoli en asperges aan toe.
  4. Voeg de walnoten en de geitenkaas toe en hussel alles goed door elkaar.
  5. Breng de salade op smaak met 1 el olijfolie, citroensap en peper en zout.

Smakelijk eten!

 

Leave a reply