Aardappelsalade

Met dit recept voor een frisse aardappelsalade maak je een gezonde variant op de kant-en-klare aardappelsalade die vaak bij de barbecue gegeten wordt. Een lekker recept voor bij de barbecue dus! Maak een ruime portie dan heb je ook nog een portie over voor de lunch of diner de volgende dag. Indien je vegetarisch bent kun je natuurlijk gewoon de kipfilet weglaten. Dit recept past binnen een glutenvrij-, en energiebeperkt dieet.

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram krieltjes, niet geschild
  • 50 g diepvries tuinerwten
  • 100 g gerookte kipfilet, in dunne plakjes
  • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 2 stengels lente-ui, fijngesneden
  • ¼ komkommer, fijngesneden
  • 4 el augurken (zoetzuur van het merk Kesbeke), fijngesneden
  • 1 el verse dille, fijngehakt
  • 1 el mayonaise
  • 1 el sterke mosterd
  • ½ el mierikswortel
  • peper en zout

Voor 1 persoon 

Bereiding:

  1. Zet een pan water aan de kook. Was en snijd de krieltjes (met schil) in kwarten en kook ze voor ca. 20 minuten. Voeg de erwten toe en kook nog 3 min. Giet af en laat met de deksel op de pan 3 minuten doorgaren. Zet apart en laat afkoelen.
  2. Meng voor de salade de bleekselderij, lente-ui, komkommer en augurken in een schaal.
  3. Meng de mayonaise, mosterd en de mierikswortel tot een dressing. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
  4. Voeg de afgekoelde aardappelen en tuinerwten en de dressing toe aan de groente en meng goed door elkaar.
  5. Serveer de salade samen met de kipfilet op een bord. Garneer met de verse dille.

Smakelijk eten!

 

Leave a reply