Groene gazpacho

Dit recept, groene gazpacho, is een fris recept van een zomers soepje voor tijdens de warme dagen. Gazpacho is een Spaans (voor)gerecht van een koude soep gemaakt van rauwe groenten en kruiden, meestal gemaakt van tomaat. Dit recept is een leuke variant hierop maar dan juist niet gemaakt van tomaat maar van o.a. druiven en komkommer. Dit gerecht is geschikt als voorgerecht of als lunch maar kan ook in kleinere porties als tapas, hapje of als amuse gebruikt worden.

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten:

  • 100 ml groentebouillon
  • 1 sneetje volkorenbrood, zonder korst
  • 1 teentje knoflook, uit de pers
  • ½ trosje pitloze groene druiven
  • 1 komkommer, geschild, zaadlijsten verwijderd en klein gesneden
  • 50 gram (liefst geroosterde) ongezouten amandelen
  • 1 el Boursin cuisine light
  • 125 ml magere yoghurt
  • 2-3 el witte wijnazijn
  • 50 ml olijfolie extra vergine
  • Peper en zout
  • 1 avocado, in schijfjes
  • alfalfa, voor de garnering

Voor 4 personen

Bereiding:

  1. Giet de bouillon in een diep bord en week hierin het brood een minuut of 5.
  2. Doe het natte brood in een keukenmachine of liever nog een blender. Voeg de knoflook, druiven, komkommer en amandelen toe. Maal alles mooi glad, dit duurt even, maal het dus goed door.
  3. Doe de Boursin, yoghurt en witte wijnazijn er al kloppend bij. Giet op het laatst langzaam de olijfolie erdoor.
  4. Breng de soep pas op smaak met peper en zout als alle ingrediënten volledig gemengd zijn.
  5. Zet de soep dan nog even in de koelkast, ongeveer 1 uur, om volledig koud te worden.
  6. Serveer in een ondiep bord en garneer de soep met schijfjes avocado en wat alfalfa.

Smakelijk eten!

 

Leave a reply