Gevulde courgette

Gevulde courgette? Dit is een recept waarmee je alle kanten op kunt. Laat je de couscous weg dan past dit volledig binnen een koolhydraatarm dieet. Voeg aan het recept dan wel meer van je favoriete groente toe voor een volwaardige maaltijd.
Je kunt de kip ook vervangen door bijvoorbeeld mager rundergehakt.
Liever vegetarisch? Vervang de kip dan door geschaafde amandelen of zelf gemaakte falafel balletjes en de kippenbouillon door groentebouillon.
Houdt je niet van courgette? Kies dan ook eens voor aubergine!
Daarnaast is het ook leuk als borrelhapje op een feestje. Snijd de courgette dan in kleine stukjes.

Bereidingstijd 45 minuten

Ingrediënten:

  • 1 kleine courgette, gewassen
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl ras el hanout kruiden
  • 50 g volkorencouscous
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 75 ml kokend water
  • 50 g kipfilet, in blokjes
  • 1 el Kikkoman sojasaus
  • 1 el citroensap
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl korianderpoeder
  • 15 g verse peterselie, fijngehakt (houdt een beetje over voor de garnering)
  • 5 cherrytomaten, fijngesneden
  • 50 g feta kaas light
  • Vers gemalen peper

Voor 1 persoon

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Halveer de courgettes in de lengte en hol uit met een lepel. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees fijn en houd apart.
  3. Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Meng 1 el olie met de ras el hanout, bestrijk de courgettes rondom met de olie en bestrooi met peper.
  5. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven.
  6. Doe ondertussen de couscous met het halve bouillonblokje in een kom, schenk het water erover en laat 10 minuten staan.
  7. Verhit een koekenpan met 1 el olijfolie en bak hierin de kipfilet met de sojasaus voor circa 10 minuten op middelhoog vuur tot de kip gaar is.
  8. Roer de couscous goed los met een vork.
  9. Voeg het citroensap, kaneel, korianderpoeder, peterselie, tomaat en het gesneden vruchtvlees toe aan de couscous en meng alles goed door elkaar. Breng evt. op smaak met wat peper.
  10. Voeg als laatste de kip toe aan de couscous.
  11. Vul de courgettes met het couscousmengsel en verkruimel de feta kaas erover de courgette.
  12. Garneer met wat verse peterselie.

Smakelijk eten!

 

Leave a reply