Panna cotta met bosbessen
Niets is fijner dan een heerlijk diner afsluiten met een nóg lekkerder dessert, toch? Met dit nagerecht van panna cotta met bosbessen helemaal gemaakt zonder geraffineerde suikers moet dit zeker gaan lukken! Het is een super makkelijk dessert om te maken en het fijne eraan is dat je het al een dag van te voren klaar kunt maken. Geen gestress dus met het diner, want je haalt het gewoon direct voor het serveren uit de koelkast. Dit nagerecht is volledig gemaakt van plantaardige ingrediënten waardoor het geschikt is voor vegetariërs, veganisten en iedereen met een lactose-intolerantie. Daarnaast past het volledig binnen een koolhydraatarm- en energiebeperkt dieet.
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten:
- 400 ml plantaardige melk (ik gebruikte sojamelk)
- 125 ml plantaardige room (bijv. rijstroom of sojaroom)
- 3 theelepels stevia vanille zoetstof
- 3 gelatineblaadjes (3-4 gram Agar Agar voor de veganisten)
- 250 gram bosbessen
- halve citroen
Voor 4 personen
- Doe de plantaardige melk, de room en gelatine OF de agar agar in een pannetje en breng aan de kook. Roer alles met een garde goed door elkaar tot dat de gelatine of de agar agar helemaal opgelost is.
- Laat ongeveer voor circa 2 minuten koken en haal het pannetje dan van het vuur. Voeg direct 2 tl vanille zoetstof toe en roer nogmaals met een garde goed door. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Wanneer het mengsel iets is afgekoeld, verdeel je dit over vier glazen. Zet deze in de koelkast.
- Wanneer de panna cotta al een beetje is opgestijfd, maak je de bosbessen coulis. Dit doe je door 250 gram bosbessen (diepvries bosbessen kan ook, laat deze wel eerst ontdooien) in de keukenmachine of met een staafmixer te mengen met 1 tl vanille zoetstof en het sap van een halve citroen. Mix tot een egaal mengsel en verdeel met een kleine lepel over de vier glazen panna cotta.
- Zet in de koelkast en laat voor zeker 2 uur opstijven. Haal ze er 5 minuutjes voor serveren uit om nog even op temperatuur te komen.
Smakelijk eten!
Leave a reply
Leave a reply