Pasta met zalm, venkel en courgette
Op zoek naar een lekker pastagerecht maar den net wat anders? Maak dan dit recept van pasta met zalm, venkel en courgette. Dit gerecht is heel eenvoudig om te maken en heeft een frisse smaak door de venkel. Maak een ruim pan, dan kun je altijd een portie in de vriezer doen! Dit gerecht past binnen een energiebeperkt en vezelrijk dieet.
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten:
- 1 portie (50-100 g) volkoren fussili
- ½ venkel
- ½ courgette
- ½ rode ui
- 2 el olijfolie
- 120 gram zalmfilet
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 theelepel venkelzaad
- 1 el citroensap
- 100 ml witte wijn
- ½ blokje groentebouillon
- 1 el roomkaas light
- 1 el amandelschaafsel
- Versgemalen peper
Voor 1 persoon
- Breng een pan water aan de kook en kook hierin de spaghetti voor circa 10-12 minuten gaar.
- Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan voor circa 1 minuut tot het een licht bruine kleur heeft gekregen. Blijf goed bij de pan staan zodat de amandelen niet aanbranden. Hussel alles tussendoor goed door elkaar.
- Snijd ondertussen de venkel in dunne plakken. Snijd vervolgens de plakken weer in kleine stukken. Let op! Bewaar het fijne groen dat meestal nog aan de stelen van de venkelknollen zit. Hak dit fijn en houdt apart.
- Snijd de courgette in blokjes van ongeveer 2 cm bij 2 cm groot.
- Snipper de rode ui.
- Verwarm in een hapjespan 1 el olijfolie. Voeg vervolgens de venkel, courgette en de rode ui, knoflook, citroensap en venkelzaad toe en bak voor circa 5 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de witte wijn en het bouillonblokje toe en bak even kort voor circa 1 minuut op hoog vuur totdat de alcohol verdampt is. Zet het vuur lager en roer alles goed door elkaar. Laat nog voor circa 5 minuten op laag vuur pruttelen.
- Tot slot kun je de pasta en de roomkaas toevoegen. Hussel alles goed door elkaar zodat de roomkaas goed verdeeld is over het gerecht.
- Verwarm in een hapjespan 1 el olijfolie. Bak hierin de zalm aan beide kanten voor circa 6 minuten. Voeg dit vervolgens toe aan de pasta.
- Garneer de pasta met het amandelschaafsel, het groen van de venkel en wat versgemalen peper.
Smakelijk eten!
Leave a reply
Leave a reply