Mosterdsoep
Op zoek naar een lekker recept voor een verse soep? Maak dan dit recept van verse mosterdsoep. Dit gerecht is op verschillende momenten op een dag lekker. Neem het bijvoorbeeld bij de lunch al aanvulling. Maar ook lekker als voorgerecht bij het diner. Neem je het als maaltijd, neem dan 1-2 sneetjes volkorenbrood bij de soep voor een volwaardige maaltijd. Misschien een keer als tussendoor? Dit gerecht is heel eenvoudig om te maken en heeft een volle smaak, lekker als het wat kouder weer wordt. Maak een ruim pan, dan kun je altijd een portie in de vriezer doen! Dit gerecht past binnen een energiebeperkt dieet.
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten:
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 el olijfolie
- 2 preien
- 2 aardappelen
- 1 liter kippenbouillon (of groentebouillon) van 1 bouillonblokje
- 3 eetlepels grove mosterd
- 1 el roomkaas light (bv Philadelphia light)
- peper
- 4 el (60g g) magere spekblokjes
- verse peterselie, fijngesneden
Voor 4 personen
- Snipper de ui fijn. Pers vervolgens de knoflook of snipper in hele kleine stukjes.
- Verwarm 1 el olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook even aan.
- Snijd de prei in eerste instantie helemaal door de lengte. Snijd vervolgens in halve ringen. Houd 1/4 van de prei apart voor de garnering. Voeg de rest van de prei bij de ui en knoflook en bak dit voor circa 1-2 minuten mee.
- Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Voeg dit samen met de bouillon bij de pan en breng aan de kook. Laat dit hierna op zacht vuur voor circa 15 minuten koken.
- Bak ondertussen de magere spekblokjes in een koekenpan zonder toevoegen van olie of boter krokant. Let op! Laat ze niet zwart worden!
- Pureer de soep met een staafmixer glad. Voeg de grove mosterd toe en pureer nogmaals even kort zodat de mosterd goed gemengd is.
- Voeg vervolgens de roomkaas light en een beetje peper toe. Laat nog even kort verwarmen (niet koken).
- Schep de mosterdsoep in de kommen/borden en garneer met de achter gehouden ringen prei, verse peterselie en krokante magere spekblokjes.
Smakelijk eten!
Leave a reply
Leave a reply