Trifle van Sinaasappel
Op zoek naar een gezond nagerecht? Maak dan deze trifle van sinaasappel. Simpeler dan dit kan haast niet! Het idee van een trifle is dat je met diverse lagen werkt. Je kunt er alle kanten mee op. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor magere of halfvolle yoghurt, Skyrr yoghurt, Griekse yoghurt 0% of voor een plantaardige variant zoals soja mild en craemy of kokoskwark etc. Let op! Kies wel altijd voor naturel. Houdt je niet zo van sinaasappel? Kies dan je favoriete fruitsoort of maak een mix van diverse soorten fruit. Wil je de trifle maken met nog minder koolhydraten dan kun je kiezen voor alleen (een mix) van noten, lijnzaad en eventueel nog andere zaden en pitjes zoals zonnebloempitten naar smaak.
Dit gerecht past binnen een energiebeperkt dieet. Laat je de havermout weg en kies je voor een andere fruitsoort zoals bijvoorbeeld aardbeien dan past het ook binnen een koolhydraatarm dieet. Vervang je de Griekse yoghurt voor plantaardige zuivel dan past dit gerecht ook binnen een lactosevrij dieet. Kortom, je kunt er alle kanten mee op!
Bereidingstijd 10 minuten
Ingrediënten:
- 1 handsinaasappel
- 150 gram Griekse yoghurt 0%
- 3 el havermout of muesli zonder toegevoegde suikers
- 1 el gebroken lijnzaad
- 1 el ongezouten walnoten
- snufje kaneel
Voor 1 persoon
- Schil de handsinaasappel, zorg dat alle witte velletjes ook verwijderd zijn en snijd in blokjes.
- Neem een groot glas of mooi potje.
- Begin met een laagje Griekse yoghurt.
- Doe vervolgens een laag sinaasappelstukje.
- Hussel de noten, lijnzaad en havermout door elkaar. Voeg een snufje kaneel toe en hussel alles nog eens goed door elkaar.
- Eindig met een laagje van de noten en havermout op de sinaasappel.
- Als je zou willen kun je van alles een extra laag doen. Dit is bijvoorbeeld leuk als je een langer glas hebt. Zorg wel dat je eindigt met een laag van de noten en havermout mix.
- Garneer nog met een snufje kaneel.
TIP: Je kunt naar wens ook nog geraspte kokosvlokken toevoegen tijdens de stap van de noten en havermout.
Smakelijk eten!
Leave a reply
Leave a reply