Venkelsoep

Op zoek naar een lekker recept voor een verse soep? Maak dan dit recept van verse venkel. Dit gerecht is op verschillende momenten op een dag lekker. Neem het bijvoorbeeld bij de lunch al aanvulling. Maar ook lekker als voorgerecht bij het diner. Neem je het als maaltijd, neem dan 1-2 sneetjes volkorenbrood bij de soep voor een volwaardige maaltijd. Misschien een keer als tussendoor? Dit gerecht is heel eenvoudig om te maken en heeft een frisse smaak van de venkel en de prei, en een warme smaak van de kruiden die er aan toegevoegd zijn. Maak een ruim pan, dan kun je altijd een portie in de vriezer doen! Dit gerecht past binnen een energiebeperkt  dieet.

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 venkelknol
  • 1 prei
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl tijm
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 kleine aardappel
  • 2 groentebouillontabletjes
  • 1,5 liter water
  • 2 el Philadelphia light (voor de hele pan)
  • verse peper

Voor 4 personenSnipper de ui fijn. Pers de knoflook uit. Heb je geen knoflookpers? Dan kun je de knoflook ook heel fijnsnijden met een mes.

  1. Verwarm 1 el olijfolie in een pan en voeg de fijngesnipperde ui en de uitgeperste of fijngesneden knoflook toe wanneer de olie warm is. Verwarm voor circa 2 minuten.
  2. Maak de venkel schoon door hem doormidden te snijden, en net als bij witloof de harde kern weg te snijden. Snij ook de harde bovenste stronkjes weg. De rest van de knol snijd je in kleine blokjes. Houd wat groene loof apart ter garnering.
  3. Snijd de prei in ringen en was goed.
  4. Voeg vervolgens de fijngesneden venkel en prei samen met de kerriepoeder, tijm en komijnpoeder toe aan de knoflook en ui. Verwarm voor circa 5 minuten.
  5. Schil de aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1-2 cm. Voeg deze toe aan het groentemengsel. Bak voor circa 1 minuut mee.
  6. Los de bouillonblokjes op in 1,5 liter water. Voeg de bouillon vervolgens toe aan het groentemengsel en kook voor circa 15 minuten tot de aardappel gaar is.
  7. Haal de soep van het vuur en pureer alles helemaal glad met een staafmixer.
  8. Serveer de soep in een soepkom en garneer met het achtergehouden groene loof van de venkelknol, wat versgemalen peper, ½ el Philadelphia light en 1 tl tijm.

Smakelijk eten!

 

Leave a reply