Vega curry
Op zoek naar een lekker vegetarisch recept? Maak dan dit recept van vega curry. In dit gerecht is het vlees vervanger door peulvruchten. Peulvruchten zijn een geschikte vleesvervanger omdat zij net als vlees veel eiwitten bevatten. Ik heb het geserveerd met een volkoren wrap die je heel gemakkelijk kunt scheuren en kunt dippen in de curry. Lekker met je handen eten dus! Vind je dit niet prettig? Dan kun je de curry ook heel eenvoudig met zilvervliesrijst eten. Maak een flinke pan curry dan kun je dit gerecht ook heel eenvoudig invriezen. Dit gerecht past binnen een energiebeperkt en een lactosevrij dieet.
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten:
- 1 el olie
- 1 ui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, geperst
- 2 cm gember, fijngesneden
- 3 el rode currypasta
- 400 gr zoete aardappels, in stukjes van 2cm
- 400 gr wortels, in stukjes van 2cm
- 3 el pindakaas
- 1 ltr groentebouillon
- 400 ml kokosmelk
- 310 gr kikkererwten (1 blikje)
- 4 volkoren wraps
- Als garnering: 1 handje ongezouten pinda’s en verse koriander of peterselie
Voor 4 personen
- Verhit de olie in een hapjespan of een stoofpan.
- Snipper de ui en knoflook en bak deze samen met de gember in de olie voor circa 4-5 minuten.
- Voeg de currypasta toe en roer het mengsel om voor circa 2 minuten.
- Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Voeg ze samen met de wortels en de pindakaas toe en schep alles goed door.
- Giet de bouillon erbij, breng dit aan de kook en laat het dan zachtjes voor circa 25 minuten koken.
- Schep de helft van de groenten uit de pan en pureer de andere helft met een staafmixer in een mooie gladde saus.
- Voeg de kokosmelk toe, roer door en voeg de heel gelaten groenten opnieuw toe.
- Voeg de kikkererwten er bij en warm alles nog even op.
- Verdeel de curry over een diep bord of een kommetje en garneer met wat pinda’s en verse peterselie of koriander.
- Serveer het met een volkoren wrap.
Smakelijk eten!
Leave a reply
Leave a reply