Raapstelensoep

Op zoek naar een lekkere soep? Maak dan dit gerecht van raapstelensoep. Deze soep is een recept uit de groentebox van de Boerderijwinkel Sint-Janshoeve. Deze soep is gemaakt van een groente die niet standaard bij veel mensen op de boodschappenlijst staat, maar is wel heel erg lekker! Daarom dit recept voor raapstelensoep om te laten zien dat soep niet saai hoeft te zijn. Maak de soep als een lekker voorgerecht of bij de lunch. Met deze soep krijg je gemakkelijk je extra portie groente binnen! Raapstelen zijn ook heel erg lekker door een risotto of als opgebakken groente in de wok. Dit gerecht past binnen een energiebeperkt- , vegetarisch- en een lactosevrij dieet. Laat je de aardappel weg en voeg je voor de binding 1 el Philadelphia light toe dan past dit gerecht ook binnen een koolhydraatarm dieet.

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

  • 2 middelgrote eieren
  • 4 bosuitjes
  • 2 kleine kruimige aardappelen
  • 2 el olijfolie
  • 1 liter tuinkruiden of groentebouillon van tablet
  • 500 g raapstelen
  • Peper

Voor 4 personen

  1. Kook de eieren in circa 6-7 minuten net hard. Laat vervolgens afschrikken onder koud water.
  2. Maak ondertussen de bosuitjes schoon en snijd in ringetjes.
  3. Schil de aardappelen en snijd in klein blokjes.
  4. Verhit de olijfolie in een (soep)pan en bak de bosui en de aardappelblokjes voor circa 2 minuten op zacht vuur.
  5. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat op laag voor circa 10 minuten koken.
  6. Dan de raapstelen. Houd 2-3 raapstelen apart voor de garnering. Snijd de rest in grove stukken. Voeg dit toe aan de soep en laat voor circa 3-4 minuten in de soep meekoken.
  7. Pel de afgekoelde eieren en snijd in plakjes.
  8. Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine. Breng eventueel nog op smaak met peper.
  9. Schep de soep in een soepkom of een diep bord en garneer met plakjes ei en de achtergehouden raapstelen

Smakelijk eten!

Leave a reply