Rijstschotel met paksoi en zalm
Op zoek naar een gerecht met paksoi? Maak dan dit gerecht van een rijstschotel met paksoi en zalm. Dit is een gerecht uit de groentebox van de Boerderijwinkel Sint-Janshoeve. Een gerecht met lekker veel groente zoals paksoi. Paksoi is een koolsoort met een knapperige en milde smaak dat goed past in gerechten uit de Aziatische keken zoals een rijstschotel of bij noedels gerechten. Je kunt de paksoi zoals in dit gerecht roerbakken maar het is ook heel erg lekker als groente door een stamppotje, op de grill of in een soep. Dit gerecht past binnen een energiebeperkt en een lactosevrij dieet.
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten:
- 300 g zilvervliesrijst
- 1 el ketjap manis
- 1 tl sambal oelek
- 400 g zalmfilet
- 3 el olijfolie
- 2 tomaten
- 4 lente-ui
- 1 struik paksoi
- 1 el sesamzaadjes
Voor 4 personen
- Kook de rijst en laat afkoelen op een schaal zodat al het vocht goed verdampt is.
- Roer de ketjap manis en de sambal oelek door elkaar en schep de zalm erdoor om kort te laten marineren.
- Verhit 1 el olijfolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de afgekoelde rijst op een hoge stand in een paar minuten knapperig.
- Voeg de gemarineerde zalmblokjes toe en bak nog enkele minuten mee.
- Snijd de tomaten en lente-ui in stukjes en voeg toe aan de rijst. Bak voor circa 3 minuten mee.
- Was de paksoi en snijd vervolgens in reepjes. Snijd ook het groene deel van de paksoi mee want ook dit kun je gewoon eten.
- Voeg de laatste minuut de paksoort toe en bak voor circa 1 minuut mee. Niet te lang want dan is de paksoi niet meer knapperig.
- Roer alles goed door elkaar en breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Garneer met wat sesamzaadjes.
Smakelijk eten!
Leave a reply
Leave a reply