Op zoek naar een lekker recept met meiraap? Maak dan dit gerecht van meiraapfrietjes met avocadodip. Meiraap is een groente dat qua smaak iets weg heeft van een radijsje. De smaak is te omschrijven als licht pittig en fris. Meiraap is ook heel erg lekker in een salade. Zeg nou zelf? Dit ziet er toch precies uit als friet? Maar dan veel gezonder! De frietjes zijn heel erg lekker bij een gebakken zalmpje, biefstukje of ongepaneerde vleesvervanger.De groente en dit recept zijn van
de Boerderijwinkel Sint-Janshoeve.
Dit gerecht past binnen een koolhydraatarm, energiebeperkt, lactosevrij, glutenvrij en vegetarisch dieet.
Bereidingstijd 40 minuten
Ingrediënten:
- 1 meiraap
- 2 el olijfolie
- ½ tl cayennepeper
- 1 tl oregano
- 1 avocado
- 1 el mayonaise
- 1 el water
- Sap van ½ limoen
- Peper en zout
Nodig: bakpapier
Voor 4 personen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Meng in een kommetje de olie, oregano, cayennepeper en het zout en zet het even apart.
- Snijd de boven- en onderkant van de meiraap. Je hoeft de meiraap niet te schillen want de schil kun je gewoon eten. Zorg er wel voor dat je de meiraap vooraf even goed wast.
- Snijd de meiraap vervolgens in reepjes die lijken op frietjes.
- Doe de frietjes in een kom en meng ze goed met het oliemengsel. Zorg dat alle frietjes goed ingewreven zijn met het oliemengsel.
- Verdeel de frietjes over een met bakpapier beklede bakplaat en plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven.
- Neem de bakplaat na 15 minuten uit de oven en hussel de frietjes goed zodat alle kanten goed gaar worden. Zet nogmaals voor 15 minuten terug in de oven.
- Maak ondertussen de avocadodip door de avocado doormidden te snijden. Haal de pit uit de avocado. Lepel vervolgens het vruchtvlees uit beide helften.
- Prak de avocado fijn en meng met de mayonaise, water en limoensap tot een saus.
- Serveer de frietjes met de avocadodip.
Smakelijk eten!
Leave a reply
Leave a reply