Snelle garnalencurry met broccolierijst
Op zoek naar een recept voor een snelle garnalencurry? Maak dan deze snelle garnalencurry met broccolirijst. Deze gezonde curry staat binnen 35 minuten op tafel. Omdat er in dit recept gebruik is gemaakt van broccolirijst eet je lekker veel groenten en past dit gerecht binnen een koolhydraat arm dieet. Hoeft de rest van het gezin de koolhydraten niet te beperken? Dan kun je voor het gezin 1 pannetje apart maken met zilvervliesrijst. Dan kun je toch met gezin samen hetzelfde mee-eten. Houd je niet van garnalen? Dan kun je dit gerust vervangen door bijvoorbeeld kipfilet of roerbak ei. Dit gerecht past dus binnen een koolhydraat arm maar ook een energiebeperkt dieet.
Bereidingstijd 35 minuten
Ingrediënten:
- 600 g broccolirijst
- 4 tenen knoflook
- 2 stuks rode peper
- 2 gele paprika’s
- 500 ml kokosmelk
- 5 cm verse gember
- 300 g sperziebonen
- 40 ml vissaus
- 320 g garnalen
- 4 el zonnebloemolie
- Peper en zout
Voor 4 personen
- Kook de broccolirijst voor circa 3 minuten. Giet af en laat uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.
- Pers ondertussen de knoflook fijn.
- Schil van de gember vooraf en hak in kleine stukjes.
- Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd ook fijn.
- Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de bonen in 3 gelijke stukken.
- Snijd de paprika in dunne reepjes.
- Verhit 2 el olie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de helft van de knoflook, de helft van de gember en de helft van de rode peper voor circa 1 minuut.
- Voeg de sperziebonen, paprika, vissaus en kokosmelk toe en laat voor circa 8 – 10 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan.
- Verhit ondertussen de overige 2 el olie in een koekenpan en bak de rest van de knoflook, gember en rode peper 1 minuut op middelhoog vuur.
- Voeg de garnalen toe en bak voor circa 3 – 4 minuten, of totdat ze gaar zijn.
- Voeg de garnalen en het bakvocht toe aan de groenten en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de broccolirijst over de borden.
- Verdeel de helft van de groenten en garnalen over de broccolirijst en schep de helft ernaast. Giet de overige kokosmelk over het gerecht.
- Breng eventuele nog op smaak met verse peterselie.
Smakelijk eten!
Leave a reply
Leave a reply