Aubergine soep met linzen en feta-crème

Op zoek naar een lekkere en gezonde maaltijdsoep? Maak dan deze Aubergine soep met linzen en feta-crème. Deze soep staat in een krap half uur op tafel. Serveer de soep met een lekkere volkoren- of koolhydraatarme boterham en je hebt een super gezonde maaltijd of lunch op tafel! Deze soep zit vol vezels, namelijk uit de groente maar ook uit de linzen.  Dit gerecht past binnen een energiebeperkt, vegetarisch en glutenvrij dieet. Laat je de linzen weg dan past dit gerecht ook binnen een koolhydraatarm dieet. 

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten:

  • 3 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 2 aubergines, in blokjes
  • 140 g tomatenpuree, blikje
  • ½ tl gemalen kaneel
  • 3 takjes tijm, blaadjes geplukt
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 g Philadelphia light
  • 100 g feta light
  • 250 g linzen, uit blik of zak, uitgelekt

Voor 4 personen

  1. Snijd de knoflook fijn. Verhit in een soeppan de olijfolie. Fruit de knoflook voor circa 1 minuut.
  2. Schep de aubergine erdoor en bak voor circa 3 minuten mee.
  3. Voeg de tomatenpuree, kaneel en tijm toe en schep om.
  4. Schenk de bouillon in de pan en breng tegen de kook. Kook de soep in 10 min. gaar.
  5. Doe intussen de Philadelphia light met de feta in de hakmolen of hoge beker van de staafmixer en pureer tot een gladde crème.
  6. Pureer de soep met de staafmixer.
  7. Voeg de linzen toe en breng op smaak met wat peper.
  8. Schep de soep in 4 kommen en schep er een lepel feta-crème in. Bestrooi eventueel met wat extra kaneel of geurige tijmblaadjes.

Smakelijk eten!

Leave a reply