Tomatentartaar

Op zoek naar een lekker en gezond voorgerecht of tussengerecht voor de feestdagen? Maak dan dit recept van vegetarische tomatentartaar. Een licht voorgerechtje dat weinig calorieën bevat. Een recept dat makkelijk te maken is zonder al te veel uren in de keuken te hoeven staan. In principe eet je lekker een bordje groente. Aan groente kan niks verkeerd zijn! Dit gerecht past binnen een vegetarisch, energiebeperkt, koolhydraatarm dieet. Vervang je de mozzarella door een lactosevrije variant dan past dit gerecht ook binnen een lactosevrij dieet.

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten:

  • 500 g tomaten
  • 1 kleine rode ui
  • 20 g verse basilicum
  • 10 g verse peterselie
  • 2 el balsamicoazijn + extra voor de garnering
  • olijfolie
  • 125 g burrata of mozzarella light
  • 4 handjes veldsla
  • Zout en peper

Voor circa 4 personen 

    1. Snij de tomaten in fijne blokjes en doe in een kom.
    2. Snipper de rode ui en voeg toe aan de fijngesneden tomaten.
    3. Houd 4 blaadjes basilicum apart voor garnering en snij vervolgens de verse basilicum en verse peterselie fijn. Meng ook met de fijngesneden tomaten.
    4. Voeg 4 el olijfolie en 2 el balsamicoazijn toe en roer alles voorzichtig door elkaar.
    5. Breng de tartaar op smaak met zout en peper.
    6. Maak op vier borden, met behulp van een kookring, strakke tomatentartaartjes.
    7. Snij de burrata of mozzarella in vieren en leg op elk tomatentartaartje een stukje.
    8. Garneer ieder bordje met wat veldsla.
    9. Besprenkel met olijfolie en wat balsamicoazijn en garneer tot slot ook nog met een blaadje basilicum.

Smakelijk eten!

Leave a reply