Spinazie-broccolisoep met makreel

Op zoek naar een lekkere soep? Maak dan dit recept van spinazie-broccolisoep met makreel. Een gezonde soep waarbij je heel eenvoudig veel groente binnen kunt krijgen. Houd je niet van makreel kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld gerookte zalm of gerookte kip. Eet je vegetarisch dan kun je de makreel vervangen door bijvoorbeeld een gekookt eitje. Dit gerecht is lekker als voorgerecht. Doe je er 120-150 gram makreel of vlees in? Dan is dit gerecht ook geschikt als volledige maaltijd. 
Dit recept past binnen een energiebeperkt en koolhydraatarm dieet. 

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten:

  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olijfolie of zonnebloemolie
  • 2 stengels bleekselderij
  • 500 g broccoli, in roosje en stronkje in stukjes
  • 400 g spinazie
  • 1,5 liter kokend water
  • 2 groentebouillon blokjes
  • 1 gestoomde of gerookte makreel
  • Versgemalen peper
  • sap van ½ citroen
  • 1 el roomkaas light
  • 1 el mosterd

Voor 4 personen 

  1. Snijd de sjalot en de knoflook fijn.
  2. Verhit een (ruime) soeppan met 1 el olie en bak hierin eerst de sjalot voor circa 1 minuut en voeg dan de knoflook toe. Dit om te voorkoen dat de knoflook gaat aanbranden. Bak alles samen voor nog circa 1 minuut.
  3. Verwijder eerst de rengen van de bleekselderij. Dit zijn de lange draden onder de schil aan bolle kant van de stengels bleekselderij. Dit doe je door aan het uiteinde van de stengel bleekselderij een mesje te zetten en langzaam aan de buitenkant de rengen eraf te trekken. Snijd de bleekselderij vervolgens in grove stukken en voeg toe aan de ui en knoflook. Bak dit voor circa 5 minuten mee.
  4. Snijd de broccoli fijn, inclusief de stronk. Voeg toe aan de bleekselderij en bak mee voor circa 2 minuten.
  5. Voeg dan het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat dit een minuut of 8 pruttelen, tot de broccoli beetgaar is.
  6. Voeg dan de spinazie toe en schep om, zodat dit kan slinken.
  7. Maal alles vervolgens fijn met de staafmixer tot een gladde soep.
  8. Schep de soep op een bord en garneer met wat gerookte makreel en wat vers gemalen peper.
  9. Meng tot slot 1 el roomkaas light, het sap van ½ citroen en 1 el mosterd. En voeg een klein dotje room toe aan de soep.

Smakelijk eten!

Leave a reply