Rode bieten pastinaak soep

Op zoek naar een lekker recept voor de kerst? Maak dan dit recept van rode bieten pastinaak soep. Dit recept is heel eenvoudig maar ziet er toch heel feestelijk uit! De rode kleur komt van de rode bieten en dat is al een feestje op het bord. Moet je op de koolhydraten letten? Laat dan de granny smith appel weg. Je kunt evt ook de pastinaak vervangen door wortelpeterselie. Dan zit de soep nog lager in de koolhydraten. Dit gerecht pas binnen een energiebeperkt, koolhydraatarm,  vegetarisch en lactosevrij dieet.

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten:

  • 500 g rode bieten
  • 2 pastinaken
  • 1 kleine ui
  • 1 grote teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 granny smith appel
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 groentebouillontabletjes
  • 1,5 liter water
  • 4 tl mierikswortel
  • 1 grote hand walnoten
  • 1 handje verse peterselie
  • Vers gemalen peper

Voor 4 personen

  1. Verhit een pan op het vuur met 1 el olijfolie.
  2. Snipper ondertussen de ui fijn en voeg toe aan de olie.
  3. Snijd de knoflook fijn en voeg toe aan de uien en laat even kort meebakken voor circa 2 minuut. Roer alles goed door elkaar en laat niet bruin worden.
  4. Schil ondertussen de pastinaken. Schil met een dunschiller in de lengte een paar slierten van de pastinaak af.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de dunne slierten pastinaak op een met bakpapier beklede ovenplaat. Besprenkel met wat olie en vers gemalen peper en bak voor circa 5-10 minuten tot krokant chips in de oven tot ze een mooi bruin kleurtje hebben gekregen.
  6. Snijd de rest van de pastinaak in grove stukken voeg toe aan de ui en knoflook.
  7. Snijd de rode bieten ook in grove stukken en voeg toe aan de pastinaak.
  8. Snijd de appel in 4 kwarten. Houd 1 kwart met schil apart. Schil de andere 3 kwarten wel. Snijd vervolgens de 3 kwarten in grove stukken en voeg ook toe aan de pastinaak.
  9. Laat alles voor circa 5 minuten even meebakken.
  10. Breng op smaak met wat vers gemalen komijnpoeder
  11. Voeg de bouillonblokjes en het wtaer toe en laat de soep voor circa 20 minuten koken tot alle groente gaar is.
  12. Pureer de soep tot een gladde soep.
  13. Garneer de soep met 1 tl mierikswortel, wat fijngehakte walnoten, fijngesneden peterselie, vers gemalen peper en wat hele kleine fijngesneden blokjes appel (van de kwart die je nog over had gehouden)
  14. Maak het tot slot af met 2 sliertjes van de peterselie chips.

Smakelijk eten!

Leave a reply