Geroosterde pompoen met burrata

Op zoek naar een lekker recept? Maak dan dit recept van geroosterde pompoen met burrata. Met dit recept kun je samen gezellig van eten. Staat dus heel gezellig en feestelijk op tafel. Eet je liever niet vegetarisch? Dan kun je er altijd nog een lekker vleesgerecht bij maken. De vleesvervanger in dit gerecht is de burrata. 
Dit recept past binnen een vegetarisch en energiebeperkt dieet. 

Bereidingstijd 30 minuten + 25 minuten oventijd

Ingrediënten:

  • 1 flespompoen
  • 3 el olijfolie
  • 1 bol knoflook
  • 500 g cherrytomaatjes
  • 4 el pijnboompitten
  • 2 bollen burrata
  • 1 zakje rucola
  • 3 el balsamicoazijn
  • Peper en zout

Voor 4 personen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pompen en snijd in dunne parten. Verwijder de zaden.
  2. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat of een ovenschaal en besprenkel met 2 el olijfolie.
  3. Snijd 1-2 cm van de bovenkant van de bol knoflook en besprenkel deze met 1 el olijfolie. Leg deze bij de pompoen op de bakplaat of ovenschaal.
  4. Rooster de pompoen in de oven voor circa 25 minuten gaar.
  5. Verdeel na circa 10 minuten de tomaatjes over de bakplaat en strooi de pijnboompitten er over.
  6. Haal de pompoen uit de oven en leg de 2 bollen burrata tussen de pompoen.
  7. Verdeel de rucola en de balsamicoazijn er overheen.
  8. Breng eventueel nog op smaak met wat vers gemalen peper en eventueel wat zout.

Smakelijk eten!

Leave a reply