Kippenstoof
Op zoek naar een lekker recept van een gezonde stoof? Maak dan dit gerecht van stoofpot met kippendij filet. Een stoofpot kun je lekker combineren met bijvoorbeeld aardappelen of gekookte rijst. Ik heb er bij dit gerecht voor gekozen om het te serveren met een portie rijst. Eet je koolhydraatarm? Dan kun je de rijst heel eenvoudig vervangen door bloemkool- of broccoli rijst. Doordat je de stoof op laag vuur langzaam laat garen blijft de kip veel malser en kunnen de smaken van de kruiden heel goed in het gerecht trekken. Dit recept past binnen een vegetarisch en een energiebeperkt dieet.
Bereidingstijd 45 minuten
Ingrediënten:
- 4 kippendij filets
- 200 g magere spekblokjes (van kalkoenfilet)
- 1 witte ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 stengels bleekselderij
- 1 bakje champignons
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 500 ml kippen bouillon
- Tijm
- Rozemarijn
- Peterselie
- 1 el olijfolie
- 200 gram zilvervliesrijst
- Peper
Voor 4 personen
- Schil en snipper de ui en knoflook fijn.
- Verwarm 1 el olijfolie in een stoofpan en bak hierin de ui en knoflook voor circa 2 minuten.
- Voeg dan de spekblokjes toe en laat voor circa 2 minuten gaar worden
- Leg de kippendij filet in de pan en bak beide kanten kort aan voor circa 5 minuten.
- Voeg de tomatenpuree en alle kruiden (tijm, rozemarijn en peterselie) toe en roer alles goed door elkaar.
- Snijd de bleekselderij, de paprika en de champignons fijn en voeg deze vervolgens toe aan de kippendij. Bak alles even kort mee.
- Voeg dan de bouillon toe en zet op een lag vuur. Laat dan voor circa 20 minuten door sudderen tot de kip gaar is.
- Breng eventueel nog op smaak met wat extra peper
- Kook ondertussen de rijst gaar.
- Serveer de kippendij met de rijst op een bord. Garneer eventuele nog met wat (verse) peterselie)
Smakelijk eten!
Leave a reply
Leave a reply