Gebakken kip met spinazie roomsaus
Op zoek naar een lekker recept met kippendijfilet? Maak dan dit recept van gebakken kippendijfilet met spinazie roomsaus. Een makkelijk recept waarbij de stoofpan het werk doet. Houd je niet van rijst? Dan zou ook voor bulgur of volkoren couscous of quinoa kunnen kiezen. Moet je op de koolhydraten letten? Dan zou je de rijst ook kunnen vervangen door bloemkoolrijst. Dit recept past binnen een energiebeperkt dieet.
Bereidingstijd: 30 minuten.
Ingrediënten:
- 4 kippendijfilets
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 el citroensap
- 2 el vloeibaar boter, groene dop
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 bakje champignons
- 200 g verse spinazie
- 250 ml kokosmelk
- 150 g zilvervliesrijst
- ½ kippenbouillon blokje
- Vers gemalen peper
(Voor 1 pizza)
- Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.
- Verwarm de boter in een braadpan/ stoofpan.
- Snijd de ui en knoflook fijn en voeg toe aan de boter. Fruit voor circa 2 minuten in de pan.
- Voeg vervolgens de kippendijfilet toe en bak aan beide kanten goudbruin. Haal ze uit de pan en laat op een apart bord rusten.
- Kruid de kip met peper, gedroogde tijm, citroensap en eventueel wat vers gemalen peper.
- Snijd de champignons fijn en voeg toe aan de kip. Laat voor circa 2 minuten meebakken.
- Doe de spinazie erbij en bak deze mee tot het geslonken is.
- Schenk de kokosmelk (of room) erbij. Laat de spinazie roomsaus 10 minuten pruttelen op laag vuur. Voeg voor de smaak het bouillon blokje toe.
- Leg de gebakken kipdijfilets terug in de pan en bak nog 5 minuten mee.
- Serveer de gebakken kippendijfilet met roomsaus met de zilvervliesrijst.
Smakelijk eten!
Leave a reply
Leave a reply