Andijvie schotel uit de oven

Op zoek naar een lekker ovenschotel gerecht? Maak dan deze andijvie schotel uit de oven. De groente en het recept komen van de Boerderijwinkel Sint-Janshoeve. Ben je vegetarisch en eet je liever geen vlees? Dan kun je het gehakt heel gemakkelijk vervangen door vegetarisch gehakt. De spekblokjes zou je evt. weg kunnen laten of kiezen voor vegetarische spekjes. Ik zelf heb de schotel voor de helft met en de helft zonder spekjes gemaakt omdat mijn moeder vegetarisch is. Zo kun je het toch eenvoudig met het gezin combineren! Wil je deze schotel koolhydraatarm maken? Kies dan in plaats van aardappelen voor wortelpeterselie en snijd deze in schijfjes. Dit gerecht past binnen een energiebeperkt, vegetarisch en glutenvrij dieet.

Bereidingstijd 55 minuten

Ingrediënten:

  • 1 krop andijvie, fijngesneden
  • 500 g mager rundergehakt of 2 schaaltjes vegetarisch gehakt
  • 250 gram aardappelschijfjes
  • 2 bakjes (vegetarische) magere spekjes
  • 1 bakje cherrytomaten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 bakje Philadelphia light
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 4 eieren
  • 250 gram 30+ geraspte kaas
  • (Versgemalen) peper en evt. zout

Voor 4 personen

  1. Verhit de oven voor op 175 graden.
  2. Vet een ovenschaal in met 1 el olijfolie en zet apart.
  3. Bak de spekjes even uit in een droge koekenpan en voeg de knoflook toe. Kies je voor vegetarisch spekjes? Verhit dan vooraf 1 el olijfolie en bak hierin de spekjes anders plakken ze aan pan. Schep uit de pan en Laat even uitlekken op een keukenpapiertje of zet apart.
  4. Verhit 3 el olijfolie in een hapjespan bak het gehakt rul. Doe de andijvie erbij zodat het slinkt. Roer alles goed door elkaar. Als je vegetarisch gehakt gebruikt doe je het omgedraaid. Eerst de andijvie en dan het gehakt erbij.
  5. Roer de Philadelphia light met de eieren los. Breng op smaak met peper en evt. zout.
  6. Doe het gehakt mengsel in de ingevette ovenschaal. Giet het roommengsel er verdeeld overheen.
  7. Snijd de cherrytomaatjes door de helft en leg verdeeld over de ovenschotel.
  8. Beleg de ovenschotel met de aardappelschijfjes.
  9. Strooi de kaas er verdeel overheen.
  10. Verdeel indien gewenst ook de spekblokjes over de schotel.
  11. Bak dit voor circa 40 minuten in de oven.

Smakelijk eten!

Leave a reply