Hele zalm met spinazie-misomayo
Zin in een feestelijke maaltijd? Dit recept van hele zalm met spinazie-misomayo is een verantwoord gerecht voor de feestdagen maar ook leuk om samen te delen!
Bereidingstijd 45 minuten
Ingrediënten:
- 1 hele zalmzijde op de huid
- zeezout
- 2-3 el olijfolie
- 1 citroen, in flinterdunne schijfjes
- 1 venkelknol, in flinterdunne schijfjes (bewaar de toppen)
- plensje witte wijn
- 2 tl roze peperbessen of gemalen 4-seizoenenpeper
- handvol spinazie
- 1-2 el citroensap
- 2 tl witte miso of scherpe mosterd
- 5 el mayonaise
- bakpapier
- aluminiumfolie
Voor 4-6 personen
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Bedenk een bakplaat met twee goede overlappende vellen aluminiumfolie. Laat de randen overhangen. Leg er een vel bakpapier op. Bestrijk deze met olijfolie.
- Leg de zalmzijde op het bakpapier en bestrooi met zeezout. Verdeel de citroen- en venkelschijfjes erover.
- Kneus de peperbessen (evt. in een vijzel of met de platte kant van een groot mes) en bestrooi de zalm hiermee.
- Leg nog een vel bakpapier op de zalm en vouw de zalm met het overhangende aluminiumfolie goed dicht en iets omhoog, zodat er niets uit kan lekken.
- Zet de bakplaat in de oven. Bak 18 tot 20 minuten tot de kerntemperatuur maximaal 50 °C is.
- Maak intussen de mayonaise. Draai de spinazie met citroensap en miso in een blender of met de staafmixer helemaal glad. Roer dan de mayonaise erdoor.
- Serveer de hele zalm bestrooid met gehakte venkeltoppen en de groene miso-mayonaise ernaast.
Tip: Gebruik de overgebleven spinazie- misomayo als lekkere dressing over een salade!
Smakelijk eten!
Leave a reply
Leave a reply