Hele zalm met spinazie-misomayo

Hele zalm met spinazie-misomayo  

Zin in een feestelijke maaltijd? Dit recept van hele zalm met spinazie-misomayo is een verantwoord gerecht voor de feestdagen maar ook leuk om samen te delen!

Bereidingstijd 45 minuten

Ingrediënten:

  • 1 hele zalmzijde op de huid
  • zeezout
  • 2-3 el olijfolie
  • 1 citroen, in flinterdunne schijfjes
  • 1 venkelknol, in flinterdunne schijfjes (bewaar de toppen)
  • plensje witte wijn
  • 2 tl roze peperbessen of gemalen 4-seizoenenpeper
  • handvol spinazie
  • 1-2 el citroensap
  • 2 tl witte miso of scherpe mosterd
  • 5 el mayonaise
  • bakpapier
  • aluminiumfolie

Voor 4-6 personen

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Bedenk een bakplaat met twee goede overlappende vellen aluminiumfolie. Laat de randen overhangen. Leg er een vel bakpapier op. Bestrijk deze met olijfolie.
  3. Leg de zalmzijde op het bakpapier en bestrooi met zeezout. Verdeel de citroen- en venkelschijfjes erover.
  4. Kneus de peperbessen (evt. in een vijzel of met de platte kant van een groot mes) en bestrooi de zalm hiermee.
  5. Leg nog een vel bakpapier op de zalm en vouw de zalm met het overhangende aluminiumfolie goed dicht en iets omhoog, zodat er niets uit kan lekken.
  6. Zet de bakplaat in de oven. Bak 18 tot 20 minuten tot de kerntemperatuur maximaal 50 °C is.
  7. Maak intussen de mayonaise. Draai de spinazie met citroensap en miso in een blender of met de staafmixer helemaal glad. Roer dan de mayonaise erdoor.
  8. Serveer de hele zalm bestrooid met gehakte venkeltoppen en de groene miso-mayonaise ernaast.

Tip: Gebruik de overgebleven spinazie- misomayo als lekkere dressing over een salade!

Smakelijk eten!

 

Laat een bericht achter