Courgette-rijstcake

Courgette-rijstcake

Met dit recept voor een courgette-rijstcake heb je een keer wat anders! Serveer deze courgette-rijstcake met een lekkere salade als diner of neem een plakje mee voor de lunch. Dit recept past volledig binnen een FODMAP-arm dieet en is helemaal glutenvrij.

Bereidingstijd 15 minuten, 40 minuten wachten

Ingrediënten:

  • 2 el olijfolie + een beetje om in te vetten
  • 250 g zilvervliesrijst
  • 2 kleine courgettes
  • 6 eieren
  • 100 g geraspte parmazaanse of oude harde kaas
  • 2 el bieslook, fijngesneden
  • 2 el mosterd
  • 2 el maïzena
  • zout en peper

 Voor 1 cake, 10 plakjes

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Vet het cakeblik in met olijfolie. Bekleed vervolgens het cakeblik met bakpapier en vet opnieuw in met olijfolie. Hierdoor is de cake straks gemakkelijk uit de vorm te halen.
  3. Kook de zilvervliesrijst volgens aanwijzing op de verpakking en giet af.
  4. Rasp de courgettes boven een grote beslagkom en roer de rijst, olijfolie, eieren, kaas, bieslook, mosterd en maïzena erdoor. Breng op smaak met zout en peper en doe het beslag in de bakvorm.
  5. Bak de courgette-rijstcake in 35 tot 40 minuten gaar.

Smakelijk eten!

 

Laat een bericht achter