
Quinoasalade met kip en feta
Met dit recept voor een frisse quinoasalade met kip en feta heb je snel en eenvoudig een lekkere lunch of maaltijd op tafel. De feta kun je eventueel ook vervangen door verse geitenkaas. Dit gerecht past prima binnen een FODMAP arm dieet.
Bereidingstijd 20 minuten
Ingrediënten
- 300 g quinoa
- 4 el olijfolie
- 300 g kipfilet in blokjes
- ½ komkommer
- 3 tomaten
- 1 stengel bleekselderij of een paar worteltjes
- 100 gram rucola
- 15 g verse koriander of verse platte peterselie
- 3 el pijnboompitten
- 1 limoen
- zout en peper
- 100 g feta
Voor 4 personen
Bereiding
- Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
- Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet gaar.
- Snijd alle groenten in blokjes. Hak de peterselie/koriander grof en rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
- Maak een dressing van een ½ uitgeperste limoen, 2 el olijfolie en een beetje zout en peper.
- Doe de quinoa, groenten (behalve de rucola), peterselie en de pijnboompitten in een kom en roer de dressing erdoorheen.
- Meng vervolgens de gebakken kipfilet door de quinoasalade en schep de salade op vier borden.
- Verkruimel de feta en strooi over de quinoasalade. Snijd de andere helft van de limoen in 4 partjes.
- Garneer elk bord met een beetje rucola en een schijfje limoen.
Smakelijk eten!
Leave a reply
Leave a reply