
Kipfilet in romige tomatensaus met orzo
Op zoek naar een recept met kip? Maak dan dit recept van kipfilet in romige tomatensaus met orzo. Orzo is een soort pasta wat lijk top een soort rijst. Houd je niet van Orzo? Dan kun je dit recept ook heel eenvoudig serveren met notenrijst of een andere vezelrijke of volkoren rijst of evt met een geroosterde snee koolhydraatarm brood. Wil je het helemaal koolhydraat arm houden? Serveer het dan met een lekkere salade of voeg meer groente aan de stoof toe zoals bijvoorbeeld champignons, verse spinazie, sperziebonen of wat doperwten. Houd je niet van fetakaas? Dan kun je dit ook vervangen door mozzarella of halloumi voor een mildere smaak. Dit recept past binnen een energiebeperkt dieet.
Bereiden: 30 minuten
Ingrediënten:
- 4 enkele kipfilets
- 100 g magere spekreepjes of -blokjes
- 1 el vloeibare boter (groene dop)
- 2 teentjes knoflook
- 1 kleine ui
- 120 g semi-zongedroogde tomaten, olie bewaard om te bakken
- 200 g kerstomaatjes
- 50 ml witte wijn
- 125 ml room 20%
- 100 g tomatenpurree
- 150 ml kippenbouillon
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl paprikapoeder
- zout en peper
- 100 g feta
- 3 el gehakte peterselie
- 200 g orzo
- Evt rode chilivlokken
Extra: aluminiumfolie
Voor 4 personen
- Verhit 3 el van de olie van de zongedroogde tomaten in een grote hapjespan of stoofpan.
- Voeg de magere spekblokjes toe en laat voor circa 2-3 minuten meebakken. Haal vervolgens de blokjes uit de pan en zet apart.
- Breng de kipfilet op smaak met de paprikapoeder, zout en peper.
- Voeg 1 el vloeibare olie toe aan de achtergebleven olie.
- Breng de kipfilet op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Doe de kipfilet in de pan en laat op middelhoog voor circa 5 minuten per zijde mooi bruin worden.
- Kook ondertussen de orzo zoals staat aangegeven op de verpakking.
- Haal de kip uit de pan en dek dit af met wat aluminiumfolie. Zet dit even apart om te laten rusten.
- Snipper de ui en knoflook fijn en voeg toe aan de pan waar de kip in gebakken is. Fruit dit voor circa 2 minuten.
- Snijd de cherrytomaatjes door de helft en voeg toe aan de ui en knoflook. Bak voor circa 2 minuten even kort mee.
- Bus dit af met de witte wijn en laat dit nog eens voor circa 2 minuten meekoken tot de alcohol een beetje verdampt is.
- Voeg de tomatenpuree toe en breng op smaak met peper en wat oregano.
- Laat de kippenbouillon blokjes oplossen in 150 ml water kokend water. Voeg dit samen met de room toe aan de saus.
- Leg de kip samen met de gebrokkelde fetakaas weer terug in de pan en laat nog voor circa 5 minuten meekoken tot het een licht ingedikte saus is.
- Serveer de kip met de orzo, de spekjes, verse peterselie en wat krokant pancetta.
- Voeg eventueel naar smaak nog wat rode chilivlokken toe als je het nog wat pittig wilt maken. Pas op! Voeg niet te veel toe.
Smakelijk eten!
Leave a reply
Leave a reply