Bieten carpaccio

Op zoek naar een lekker, feestelijk en ook een gezond voorgerecht? Dan is deze vegetarische bieten carpaccio en zelfgemaakte pesto ideaal! Dit recept kost totaal niet veel tijd en heeft maar minimale voorbereiding nodig. Door de rode kleur van die bieten ziet het gerecht er juist feestelijk uit! Dit gerecht past binnen een koolhydraatarm, energiebeperkt en een vegetarisch dieet. Daarnaast is het ook glutenvrij.

Bereidingstijd 10 minuten

Ingrediënten:

  • 3-4 voorgekookte bietjes
  • 3 handjes rucola
  • 2 handjes pijnboompitten
  • 1 halve citroen, uitgeperst
  • 4 el verse geitenkaas of feta kaas light
  • zoet en peper

Voor 4 personen

  1. Snijd de voorgekookte rode bietjes in hele dunne plakken. Dit gaat het gemakkelijkste met een kaasschaaf. Je kunt als je dat handiger vind ook gewoon een mesje gebruiken.
  2. Meng de helft van de rucola, de helft van de pijnboompitten, het sap van een halve citroen, 30 ml (milde) ollijfolie en klein snufje zout en peper in een keukenmachine tot een gladde pesto. Indien je geen keukenmachine hebt kun je ook een staafmixer gebruiken.
  3. Rooster de overige pijnboompitjes kort in een droge koekenpan tot ze een mooie bruine kleur krijgen. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
  4. Verdeel de plakken biet over de borden. Drizzle de pesto hierover, verdeel de verse geitenkaas erover en maak af met de rest van de rucola en de geroosterde pijnboompitten.

TIP: Indien je ze kunt vinden in de supermarkt kun je ook hele dunne plakken chioggia bieten bij de laatste stap als extra laag over de gewone rode bietjes toevoegen. Dit ziet er extra feestelijk uit!

Smakelijk eten!

 

Leave a reply