Bietenwrap met zalm

Bietenwrap met zalm 

Met dit recept voor bietenwrap met zalm haal je zeker je wekelijkse portie vis. Vis eten is vooral belangrijk vanwege de visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Dit zijn beide omega-3 vetzuren. De Gezondheidsraad adviseert volwassenen om per dag 200 milligram EPA en DHA binnen te krijgen. In 100 gram vette vis zit meer EPA en DHA dan 7 keer de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. Meer dan 1 keer per week vette vis eten is niet nodig omdat vette vis ook meer calorieën bevat. Zalm valt onder de vette vissoorten net als haring, makreel, paling of sardines.
Voor mensen die geen vis eten, zijn visoliecapsules met de omega-3-vetzuren EPA en DHA een alternatief. Aangezien vis meer belangrijke stoffen bevat dan alleen vetzuren is het beter om voor vis te kiezen dan voor visoliecapsules.

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor de salade:

  • 300 gr zalm
  • 2 el olijfolie
  • 4 bieten tortillawraps (merk: no fairytales of gewone volkoren wraps)
  • 2 a 3 avocado’s
  • 40 gr waterkers
  • snuf chilivlokken uit de molen
  • peper en zout
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt o% vet

 Voor 4 personen

Bereiding:

  1. Snijd de zalm in stukken of reepjes. Besprenkel de zalm met 1 eetlepel citroensap, peper en zout. Verhit een pan op het vuur en doe de olie hierin. Bak de zalm in ca. 3 a 4 minuutjes gaar.
  2. Prak de avocado fijn en voeg een snuf peper, zout, citroensap en chili toe.
  3. Verwarm de wraps volgens de verpakking. Besmeer de wrap vervolgens met wat avocadopuree en verdeel de waterkers en zalm hierover.
  4. Meng de yoghurt met 1 eetlepel citroensap en een snufje peper en zout en gebruik deze als dressing.

Smakelijk eten!

 

Laat een bericht achter