Bloemkoolrijst met zoete aardappel en tofu

Bloemkoolrijst met zoete aardappel en tofu

Tofu. Een vegetarische vleesvervanger rijk aan eiwitten. Het klinkt misschien oubollig maar ik wil je met dit recept overtuigen om het een keer te eten. Dit vegetarische recept is laag in calorieën omdat de rijst vervangen is door bloemkoolrijst. Daarom ook meteen rijk aan groente! Win win! Je kunt eventueel ook de variant broccolirijst gebruiken.

Bereidingstijd 45 minuten

Ingrediënten:

  • 400 g tofu
  • 2 el sojasaus
  • 1 el vissaus
  • 1 el honing
  • 2 tl sambal
  • 1 cm verse gember, geschild
  • 2 el citroensap
  • 400 g zoete aardappel
  • 200 g broccoli
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 2 el olijfolie
  • 400 g bloemkoolrijst
  • 3 lente uien
  • 4 schijfjes verse citroen
  • Verse peterselie, fijngehakt

Voor 4 personen

  1. Start met het uitlekken van de tofu. Neem hiervoor een schone theedoek en wikkel de tofu in de handdoek. Druk voorzichtig het water uit de tofu. Snijd vervolgens de tofu in blokjes van 1-2 cm. Doe de blokjes in een kom.
  2. Meng in een klein kommetje de marinade voor de tofu. Meng daarvoor 2 el sojasaus, 1 el vissaus, 1 el honing, 1 tl sambal, 1 cm geraspte gember en 1 el citroensap. Roer alles goed door elkaar en voeg bij de tofu. Meng de tofu goed door elkaar zodat de marinade goed verdeeld is over de tofu. Laat voor circa 10 minuten staan zodat de smaak goed in de tofu kan trekken. Eventueel kun je ook nog met een vork wat gaatjes prikken zodat de marinade er goed in kan trekken.
  3. Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes van 1-2 cm en kook in circa 10-15 minuten gaar.
  4. Snijd de broccoli in roosjes en kook voor circa 5-10 minuten beetgaar.
  5. Snipper de rode ui.
  6. Fruit de ui en de knoflook in 2 el olijfolie aan in een koekenpan en voeg na 3 minuten de tofu toe. Bak deze op middelhoog vuur licht krokant in ongeveer 5 minuten.
  7. Voeg vervolgens de bloemkoolrijst, 1el citroensap, en de overige el sambal toe en laat voor circa 2 minuten meebakken. Roer alles goed om.
  8. Snijd de lente ui in dunne ringen en voeg dit als laatste samen met de zoete aardappel en broccoli toe aan de bloemkoolrijst.
  9. Serveer eventueel naar smaak met een schijfje verse citroen en verse peterselie.

Smakelijk eten!

 

Laat een bericht achter