Oopsie broodje hamburger

Oopsie broodje hamburger

Nieuw recept! Een koolhydraat arme versie van een broodje hamburger. Het broodje wordt ook wel ‘wolkenbroodje’ of ‘Oopsie’ brood genoemd. Oopsie brood is een recept dat is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Een bekende blogger genaamd Cleochatra wou graag kwarkbroodjes maken en gebruikte per ongeluk roomkaas in plaats van magere kwark. Omdat het broodje geen bloem of meel als ingrediënt heeft, bevat het bijna geen koolhydraten. 1-2 broodjes zijn geschikt als volwaardige maaltijd voor 1 persoon.
Tip: Voeg evt. voor wat variatie nog wat geraspte 30+ kaas of Italiaanse kruiden toe aan het beslag van de oopsie broodjes.

Bereidingstijd 50 minuten

Ingrediënten:

  • 500 g mager rundergehakt
  • 3 eieren
  • 100 g roomkaas light
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ el mosterd
  • 1 el Kikkoman sojasaus
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 ui, in ringen
  • 6 blaadjes sla
  • 1 tomaat, in dunne pakjes
  • 2 grote zure augurken, in dunne plakjes
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl sambal oelek
  • peper en zout

Voor 6 broodjes

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet deze lichtjes in met 1el olijfolie. Pak nu 2 kommetjes en splits daarin 3 eieren. De eigelen in 1 kommetje, het eiwit in het andere.
  2. Voeg een snufje zout bij het eiwit en klop het stijf met een elektrische (hand)mixer. Voeg de roomkaas en de bakpoeder bij de eigelen en mix tot een glad en luchtig geheel.
  3. Spatel nu het eigeelmengsel bij het eiwit. Doe dit niet in 1 keer, maar beetje voor beetje. Spatel wat van het eigeelmengsel bij het eiwit en breng het eigeel naar onder en naar boven met behulp van de spatel totdat het eimengsel goed is gemengd. Dan kan je weer wat van het eimengsel erbij spatelen totdat alles is gemengd. De luchtbelletjes in het eiwit mogen niet verdwijnen.
  4. Schep 6 grote lepels van het mengsel op het bakpapier en druk voorzichtig met een lepel op de bovenkant van elke hoopje om het nog iets platter te maken. Zorg er voor dat de hoopjes niet in elkaar overlopen.
  5. Bak de oopsies 25 tot 30 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
  6. Kneed ondertussen het gehakt met het overige ei, gesnipperde ui, de Kikkoman sojasaus, mosterd, paprikapoeder, peper en evt. een snufje zout goed door elkaar.
  7. Maak van het gehakt burgers. Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin voor circa 10 minuten de hamburgers aan beide kanten op laag vuur bruin.
  8. Meng ondertussen de mayonaise met de sambal en zet apart.
  9. Beleg de broodjes met de sla, hamburger, ui, tomaat, augurk en de mayonaise.

Smakelijk eten!

Laat een bericht achter