Parelcouscous met kabeljauw en curry roomsaus
Op zoek naar een lekker gerecht met vis? Maak dan dit recept van parelcouscous met kabeljauw en curry roomsaus. Dit is een makkelijk, lekker en gezond recept om te presenteren bijvoorbeeld als er gasten komen eten. De parelcouscous maakt het net weer wat specialer. Houd je niet van vlees? Dan kun je het uitgebakken spekje ook weglaten. Dit gerecht past binnen een energiebeperkt dieet.
Bereidingstijd: 45 minuten.
Ingrediënten:
- 4 kabeljauw filets
- 3 el olijfolie
- 200 gram parelcouscous
- 2 tomaten
- 1 bakje verse peterselie
- ½ citroen, sap en rasp van de citroen
- 1 Wasa cracker vezelrijk
- 1 handje verse peterselie
- 1 groente bouillonblokje
- 1 zakje curry pasta
- 2 blik (400 ml) kokosmelk ligt
- 2 plakjes rauwe ham
- Peper en zout
(Voor 4 personen)
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Snijd de tomaat in kleine stukjes en hak de peterselie fijn. Zet apart om later door de couscous te mengen.
- Leg de kabeljauw in een ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel met 1 el olijfolie.
- Maal de Wasa cracker, de helft van de fijngesneden peterselie, de citroenrasp en sap, 2 el olijfolie en peper en zout naar smaak met elkaar tot een pesto.
- Verdeel een mooi laagje van deze pesto op de kabeljauw.
- Verwarm de kabeljauw voor circa 15 minuten in de oven tot deze gaar is.
- Laat eventueel de couscous uitlekken in een zeef. Verkruimel een bouillonblokje over de couscous en hussel alles goed door elkaar zodat de bouillon goed door de hele couscous gemengd is. Voeg vervolgens ok de tomaten en de fijngesneden peterselie toe. Hussel alles nogmaals goed door elkaar.
- Meng de kokosmelk en de currypasta tot een saus.
- Serveer de parelcouscous samen met de kabeljauw en een lepel saus op een bord
- Garneer nog met een uitgebakken lapje spek. Snijd de plakjes door de helft. Bak deze in een droge koekenpan tot deze krokant wordt.
Smakelijk eten!
Leave a reply
Leave a reply