Pastaschotel
Op zoek naar een lekker eenpansgerecht? Maak dan dit recept van pastaschotel. Een lekker en gezond recept wat je mooi kunt presenteren op tafel. Maak een flinke pan zodat het hele gezin ervan kan mee eten. Indien je de pastaschelpen niet kunt vinden in volkoren dan kun je ook een andere pasta kiezen en leg je de hoopjes kaas er gewoon tussen. Dit recept past binnen een energiebeperkt en vegetarisch dieet.
Bereidingstijd 45 minuten
Ingrediënten:
- 400 gram pastaschelpen (indien je ze gevonden krijgt, volkoren!)
- 300 gram verse spinazie
- 250 gram champignons
- 2 teentjes knoflook
- 1 citroen
- 500 gram Philadelphia light
- 25 gram Parmezaanse kaas
- 1 el olijfolie
- Peper en evt. zout
Voor de tomatensaus:
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 bosje verse basilicum
- 2 el tijm
- 800 gram tomatenblokjes uit blik
- 1 tl zoetstof
- Olijfolie
- Peper en evt. zout
Voor 4 personen
- Begin met de saus. Maak dit bijvoorbeeld in een hapjespan of in een stoofpan.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Doe 1 el olijfolie in de pan en bak hierin voor circa 2 minuten de ui en knoflook glazig.
- Voeg de tomatenblokjes toe, de zoetstof en de tijm toe.
- Snijd de basilicum fijn en voeg dit vervolgens ook toe aan de tomatensaus. Laat voor circa 20 minuten op laag vuur sudderen. Let op! Houd een paar blaadjes basilicum over voor de garnering op het einde. Breng het geheel eventuele nog op smaak met peper en /of zout.
- Kook ondertussen de pastaschelpen in heet water voor circa 7 minuten.
- Snijd de champignons in hele kleine stukjes.
- Verwarm een koekenpan en bak hierin de champignons voor circa 5 minuten
- Snijd de knoflook fijn en voeg toe.
- Rasp de citroen en het sap ook toe.
- Voeg handje voor handje de spinazie toe en laat deze helemaal slinken.
- Breng de spinazie vervolgens op smaak met de Philadelphia light en de helft van de Parmezaanse kaas. Roer alles goed door elkaar. Breng eventuele nog op smaak met peper en zout.
- Giet de pasta af en leg de schelpen voorzichtig met de openkant naar boven op de tomatensaus.
- Vul de schelpen met het kaas-spinazie mengsel.
- Rasp de helft van de overgehouden Parmezaanse kaas over de schotel en garneer met de overgehouden blaadjes basilicum.
Smakelijk eten!
Leave a reply
Leave a reply