Roseval met geroosterde bloemkool

Op zoek naar een lekker recept met roseval aardappelen en geroosterde bloemkool uit de oven? Maak dan dit gerecht van roseval met geroosterde bloemkool. De groente en het recept van de roseval en de bloemkool komen van de Boerderijwinkel Sint-Janshoeve. Ik heb er zelf voor de eiwitten nog een runderburgers bij gebakken. Dit recept heeft weinig voorwerk want als het eenmaal in de oven staat doet de oven het werk. Dit is eigenlijk een klassiek AVG (aardappel – vlees – groente) gerecht. Alleen dan net met een andere twist door de extra toevoegingen en kruiden.
Dit gerecht past binnen een energiebeperkt en glutenvrij dieet. Laat je de burger weg dan past dit gerecht binnen een vegetarisch dieet. Houd je niet van vlees maar vind je vis wel lekker? Dan kun je ook de runderburger vervangen door vis. 

Bereidingstijd 45 minuten

Ingrediënten:

  • 500 g roseval aardappelen
  • 2 eetlepel rozemarijn, grof gehakt
  • 8 zongedroogde tomaten op olie
  • 10 olijven
  • 150 gram feta (light)
  • 1 hele bloemkool
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • peper
  • 25 gram vers geraspte Parmezaanse kaas

Voor 4 personen

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Snijd de aardappelen in schijfjes van ongeveer 1 cm breed en doe dit in een ovenschaal. Voeg 2 el olijfolie en 1 el rozemarijn toe en schep goed om zodat alles goed met de olie bedekt is. Er hoeft geen zout bij!
  3. Verdeel alles goed over de schaal en bak voor circa 45 minuten in de oven.
  4. Snijd in tussen de olijven en de zongedroogde tomaten in klein stukjes en verkruimel de feta. Meng dit allemaal bij elkaar en zet apart.
  5. Voeg dit fetamengsel na 30 minuten toe aan de schaal met roseval aardappelen en schep alles nogmaals goed om zodat het feta mengsel goed verdeeld is. Bak nog voor circa 15 minuten in de oven.
  6. Snijd de bloemkool in de lengte door de helft en vervolgens in plakken.
  7. Leg de plakken bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Bestrooi de bloemkool met de paprikapoeder, 1 el rozemarijn en peper.
  9. Besprenkel daarna de bloemkool goed met olijfolie.
  10. Bestrooi tot nog de geraspte kaas over de bloemkool.
  11. Zet voor circa 20 minuten in de oven (op dezelfde temperatuur als de roseval aardappelen.
  12. Serveer 1-2 opscheplepels roseval met 1-2 plakjes geroosterde bloemkool op een bord.

Smakelijk eten!

Leave a reply