Spaghetti Bolognese

Spaghetti bolognese  

Heb je wel eens de voedingswaarde op de achterkant van een pot kant- en klare pastasaus bekeken? Ongemerkt zit daar veel suiker en zout in en worden er allerlei kleur- geur- en smaakstoffen toegevoegd. Deze voedingsstoffen hebben we niet nodigen. Dit kan heel gemakkelijk en snel op een gezondere manier, namelijk zonder pakjes, zakjes of potten kant en klare sauzen. Daarom geef ik een eenvoudig basis recept voor een zelfgemaakte pastasaus. Door het zelf te maken zit er altijd minder suiker en zout in de saus dan dat de fabrikant erin stopt. Echt niet moeilijk om te maken en eindeloos te variëren met bijvoorbeeld tonijn, mager rundergehakt, kip en allerlei verschillende groentes die je lekker vind.

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten:

  • 50 g volkoren spaghetti
  • 125 g mager rundergehakt
  • ½ ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, fijngesneden
  • 2 trostomaten, groene steel eraan laten
  • 1 el olijfolie
  • ¼ blik tomatenblokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • ½ rundvlees bouillonblokje
  • verse of gedroogde peterselie
  • verse of gedroogde basilicum
  • Italiaanse kruiden
  • peper

Voor 1 persoon

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Breng een pan water aan de kook en kook hierin de spaghetti voor circa 10-12 minuten.
  3. Doe ondertussen de trostomaten in een ovenbestendige schaal en bestrooi met 1 el olijfolie. Grill de trostomaten voor circa 10 minuten in de oven.
  4. Verwarm een koekenpan en bak hierin zonder olijfolie het gehakt rul. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en roer alles goed door elkaar. Bak voor circa 5 minuten tot alles gaar is.
  5. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en het bouillonblokje aan het gehakt toe en laat op laag vuur 5 minuten door pruttelen. Let er goed op dat het bouillonblokje helemaal is opgelost. Voeg de laatste minuut de peterselie, bieslook, Italiaanse kruiden en peper naar smaak toe.
  6. Doe de spaghetti met de pastasaus op een bord. Serveer met de gegrilde trostomaten. Garneer evt. nog met wat (verse) kruiden zoals peterselie of basilicum.

Smakelijk eten!

 

Laat een bericht achter