Stamppot van zoete aardappel en broccoli

Stamppot van zoete aardappel en broccoli  

Dit recept voor stamppot van zoete aardappel en broccoli is een leuk alternatief voor de standaard stamppot met gewone aardappelen. Een zoete aardappel verschilt qua voedingswaarden niet zo heel veel met een gewone aardappel, maar heeft wel een andere smaak. Als variatie kun je de broccoli ook vervangen door andijvie of spinazie.

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten:

  • 2 broccoli’s
  • 4 zoete aardappels
  • 100 g verse geitenkaas
  • Handje pijnboompitten
  • Klein scheutje magere melk
  • 2 el zongedroogde tomaten, fijngesneden
  • 4 kipfilets

 Voor 4 personen

Bereiding:

  1. Schil de zoete aardappel en snijd ze in grove stukken. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en kook de zoete aardappel in ongeveer 15 min gaar.
  2. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en voeg deze de laatste 5 minuten toe.
  3. Bestrooi ondertussen de kipfilets met wat peper, zout, sojasaus en paprikapoeder en grill de kip gaar in een grillpan.
  4. Giet de zoete aardappels en broccoli af als alles gaar is, doe er een klein scheutje magere melk bij en pureer het geheel tot een stamppot.
  5. Roer de fijngesneden zongedroogde tomaatjes voorzichtig door de stamppot.
  6. Breng eventueel op smaak met een snufje peper en zout.
  7. Rooster de pijnboompitjes in een pannetje zonder bereidingsvet.
  8. Serveer de stamppot met de gegrilde kipfilet, wat verbrokkelde geitenkaas en de geroosterde pijnboompitjes.

Smakelijk eten!

 

Laat een bericht achter