Vegan ovenschotel

Zin in een vegan recept? Maak dan dit recept van een veganistische ovenschotel. Dit recept is volledig gemaakt zonder dierlijke voedingsmiddelen. Bij het vegetarisch eten is het belangrijk om voldoende eiwit, ijzer, vitamine B1, B2, vitamine B12 en calcium binnen te krijgen.

20 minuten bereiden, 15 minuten wachten

Ingrediënten:

  • 500 g zoete aardappel, geschild en in gelijke stukken gesneden
  • 2 grote tenen knoflook, fijngehakt
  • 4 el olijfolie
  • 1 grote en dikke prei, fijngesneden
  • 200 g sperziebonen
  • 2 tl gedoogde salie
  • 50 g bloem
  • 600 ml havermelk met calcium
  • 1 tl gemalen nootmuskaat
  • 150 g ongebrande notenmix
  • 2 el dijonmosterd
  • peper en zout

Voor 4 personen

  1. Kook de zoete aardappel in ruim water voor circa 20 minuten gaar.
  2. Kook ook de sperziebonen in ruim water voor circa 10 minuten gaar.
  3. Verhit de helft van de olie in een grote hapjespan en bak de knoflook, prei en salie 10 min. Schep goed om. Breng op smaak met peper.
  4. Doe de rest van de olie in een pan. Roer de bloem erdoor en laat op laag vuur circa 5 minuten garen tot de bloem licht begint te kleuren (roux).
  5. Voeg al roerend met een garde beetje voor beetje de havermelk toe.
  6. Roer de nootmuskaat erdoor en breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
  7. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Vet een ovenschaal in met 1 el olijfolie.
  8. Hak de noten fijn, er mogen grovere stukjes tussen zitten.
  9. Giet de zoete aardappel af en stamp met een pureestamper tot puree. Schep de mosterd erdoor en breng op smaak met peper. Verspreid de puree over de bodem van de ovenschaal. Verdeel er de prei, sperziebonen, saus en noten over. Laat de randen een beetje vrij. Bak de schotel in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin.

Smakelijk eten!

 

Leave a reply