Vegetarische curry

Vegetarische curry  

Zin in een vegetarische curry? Maak dan dit recept van vegetarische curry met kikkererwten en pinda’s als vleesvervanger. Dit is een wereldmaaltijd speciaal gemaakt voor wereld voedseldag op 16 oktober. Dit houdt in dat het een eerlijke maar ook zeker een voedzame en lekkere maaltijd is waarin niet meer ingrediënten zijn verwerkt dan welke beschikbaar zijn in een eerlijke voedselverdeling.
Dit recept is ook heel erg lekker met lekker brood ipv zilvervliesrijst.

Bereidingstijd 40 minuten

Ingrediënten:

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 cm verse gember, geschild en fijngesneden
  • 3 el rode currypasta, uit een potje of zelf gemaakt (zie hieronder voor recept)
  • 400 gr zoete aardappels, in blokjes gesneden
  • 400 gr wortels, fijngesneden
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 g zilvervliesrijst
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 g kikkererwten
  • 1 handje ongezouten pinda’s
  • Verse koriander, fijngesneden

Voor 4 personen

  1. Verhit 1 el olijfolie in een hapjespan. Bak de ui, knoflook en gember op laag vuur voor circa 4-5 minuten.
  2. Voeg de currypasta toe en roer alles goed door elkaar. Laat nog voor circa 2 minuten bakken.
  3. Voeg de zoete aardappel en de wortels toe en schep alles goed door elkaar.
  4. Giet de bouillon erbij.
  5. Breng het geheel aan de kook en laat het zachtjes voor circa 25 minuten koken.
  6. Kook ondertussen de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.
  7. Schep de helft van de groenten uit de pan en pureer de andere helft met een staafmixer tot een mooie gladde saus.
  8. Voeg de kokosmelk toe en roer alles goed door.
  9. Voeg vervolgens de groenten die je opzij gezet hebt weer toe.
  10. Voeg de kikkererwten toe en warm alles nog even op.
  11. Verdeel de rijst samen met de currysaus over de borden en garneer met wat ongezouten pinda’s en verse peterselie.

Tip: Je kunt de curry pasta ook heel gemakkelijk zelf maken. Maal alle ingrediënten samen in een vijzel of keukenmachine fijn.

Ingrediënten voor 1 potje curry pasta:

  • 1 ui, heel fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • Het witte gedeelte van 1 stengel citroengras, buitenste schil verwijderd, heel fijn gesneden
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 3 cm verse gember, geschild en fijngehakt
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl korianderzaad of Ketoembar (gemalen korianderzaad)
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ limoen, geraspt en uitgeperst
  • 1 el olijfolie
  • Snufje zout

Smakelijk eten!

Laat een bericht achter