Vegetarische linzenstoof

Op zoek naar een lekker stoofrecept? Maak dan dit gerecht van vegetarische linzenstoof? Een echt recept voor de frisse en regenachtige herfstdagen. Ik heb er voor gekozen om er vegetarische Quorn stukjes doorheen te doen. Houd je liever van vlees? Dan kun je er ook voor kiezen om er gebakken kipstukjes of gestoofd rundvlees doorheen te doen. Ben je een grote eter? Dan kun je dit gerecht nog evt extra aanvullen met wat zilvervliesrijst of geroosterd (koolhydraatarm)brood. Zonder de rijst of brood is het ook een volwaardige maaltijd. De linzen geven extra vulling, er zit voldoende groente in en voldoen eiwitten uit de Quorn stukjes. Dit recept past binnen een vegetarisch, lactosevrij en energiebeperkt dieet. 

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten:

  • 1 middelgrote ui
  • 1 teen knoflook
  • 295 g gegrilde paprika’s uit pot
  • 400 g bloemkoolroosjes
  • 4 el arachideolie
  • 100 ml water
  • 800 g gepelde tomaten uit blik
  • 2 el milde harissa
  • 350 g Quorn stukjes
  • 15 g verse peterselie
  • 500 g bruine linzen uit blik
  • Peper en zout

Voor 4 personen 

  1. Snijd de ui fijn.
  2. Laat de paprika uitlekken en snijd in reepjes. Zet apart.
  3. Snijd de knoflook fijn.
  4. Snijd de bloemkoolroosjes in roosjes.
  5. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en bloemkool voor circa 5 minuten op middelhoog vuur.
  6. Voeg het water, de paprika, de gepelde tomaten en de harissa toe. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat voor circa 15 minuten op laag vuur stoven. Druk de tomaten stuk met een houten lepel en roer af en toe.
  7. Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de vegetarische stukjes voor circa 5 minuten op middelhoog vuur.
  8. Snijd ondertussen de peterselie fijn.
  9. Doe de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Meng de linzen en de helft van de peterselie door de stoof. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Verdeel de vegetarische stukjes erover en bestrooi met de rest van de peterselie.

Tip: Je kunt deze stoof ook lekker eten met zilvervliesrijst

Smakelijk eten!

Leave a reply