Vietnamese noodlesoep

Vietnamese noodlesoep

Zin in een maaltijdsoep? Maak dan dit recept van een Vietnamese noodlesoep. Een heerlijk gerecht wat je heel handig in voorrad kunt maken. Ook lekker om als lunch mee te nemen de volgende dag. In dit gerecht is koriander gebruikt als garnering. Koriander is een kruid dat veel gebruikt word in de Aziatische keuken. De een vind het heerlijk, de ander vind het naar zeep smaken. Hoe zit dit precies? Dit heeft te maken met je genen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die koriander niet lekker vinden allemaal hetzelfde receptorgen delen. Dat gen zorgt ervoor dat we aldehyde chemicaliën kunnen ruiken, die voorkomen in zowel zeep als koriander. Kortom: bezitters van dit gen vinden koriander naar zeep smaken; wie het gen niet heeft, ervaart geen vreemde smaak. Vind je koriander ook naar zeep smaken? Dan kun je koriander heel gemakkelijk door peterselie vervangen. Voor meer variatie kan de kip ook vervangen worden door bijvoorbeeld biefstuk.

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten:

  • 2 liter water
  • 2 runderbouillonblokjes
  • 400 g kipfilet
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 el vissaus
  • 2 cm verse gember, geschild en geraspt
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en heel fijn gesneden
  • 1 kruidnagel
  • 1 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 200 g noodles
  • 400 g courgetti
  • 2 bosui, in dunne ringen
  • ½ limoen, uitgeperst
  • verse koriander of peterselie
  • peper en zout

 Voor 4 personen 

Bereiding:

  1. Doe het water samen met de bouillonblokjes in een pan en breng aan kook.
  2. Voeg de kipfilet samen met de ui, vissaus, gember, rode peper, kruidnagel, sternanijs en kaneel toe aan de bouillon en laat circa 20 minuten koken tot dat de kip gaar is.
  3. Haal de kip er vervolgens uit en rafel de kip in kleine stukjes.
  4. Verwijder de kruidnagel, steranijs en de kaneel.
  5. Voeg de noodles aan de bouillon toe en laat voor circa 5 minuten koken tot deze gaar is. Roer de noodles met een vork goed los.
  6. Voeg de laatste minuut de courgetti, kipfilet en het limoensap toe en roer alles goed door elkaar.
  7. Schep de noodlesoep in een kom en garneer met de bosui en koriander/peterselie. Maak eventueel nog op smaak met wat peper en zout.

Smakelijk eten!

 

Laat een bericht achter