Zoete aardappelfriet met doperwten-broccoli puree

Zoete aardappelfriet met doperwten-broccoli puree

Zin in gezonde frietjes vanavond? Maak dan eens dit recept waarbij de frietjes gemaakt zijn van zoete aardappel. Houdt je nog wat frietjes over, snijdt deze dan in kleine blokjes voor in een salade. Als aanvulling op de frietjes bevat dit gerecht natuurlijk ook een portie groente in de vorm van een dip voor bij de frietjes.

Bereidingstijd 40 minuten

Ingrediënten:

  • 100 gram zoete aardappelen, geschild en in dunne repen gesneden
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl paprikapoeder
  • 150 gram broccoli, in roosjes (stronk geschild en in stukjes gesneden)
  • 50 gram doperwten uit de vriezer
  • ½ avocado, in stukjes
  • 1 tl citroensap
  • 1 el roomkaas light
  • 1 tilapiahaasje of kabeljauwfilet
  • peper en zout

Voor 1 persoon

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 210 °C.
  2. Verdeel de zoete aardappelfriet over een met bakpapier beklede bakplaat. Schep om met 2 el olijfolie en bestrooi met 1 tl paprikapoeder, peper en eventueel zout.
  3. Bak circa 30 minuten in het midden van de oven goudbruin. Hussel alles halverwege een keer goed door elkaar.
  4. Breng een ruime pan water aan de kook.
  5. Voeg als het water kookt de broccoli samen met de doperwten toe en kook 5-10 min.
  6. Giet af en laat goed uitlekken.
  7. Doe terug in de pan en voeg de avocado en de roomkaas light toe. Pureer fijn met de staafmixer. Breng de puree op smaak met wat peper, citroensap en eventueel een snufje zout.
  8. Bestrooi de vis met peper en de overige tl paprikapoeder.
  9. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de vis in 5 minuten gaar. Keer halverwege om.
  10. Serveer de friet met de doperwten-broccoli puree en de vis.

Smakelijk eten!

 

Laat een bericht achter