Gevulde kipfilet met een crème van wortelpeterselie en gebakken spuiten

Gevulde kipfilet met een crème van wortelpeterselie en gebakken spuiten

Op zoek naar een lekker, feestelijk en ook een gezond hoofdgerecht? Dan is deze gevulde kipfilet met een crème van wortelpeterselie en gebakken spruiten ideaal! Dit gerecht past binnen een koolhydraatarm en energiebeperkt dieet.

Bereidingstijd 20 minuten, 45 minuten wachten

Ingrediënten voor de gevulde kipfilet:

  • 2 kipfilets
  • 4 eetlepels verkruimelde fetakaas
  • 2 eetlepels roomkaas light
  • 50 gr spinazie, fijngesneden
  • 4 eetlepels zongedroogde tomaten, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Satéprikker
  • Bakpapier

Ingrediënten Voor de wortelpeterselie puree met spuiten:

  • 250 g wortelpeterselie
  • 250 ml groentebouillon
  • 400 g spruiten
  • 1 appel
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl gemberpoeder
  • 75 ml roomkaas light (bv Philadelphia light)

Voor 2 personen

  1. Snijd al het vet uit de kipfilets en snijd in de lengte in. Pas op dat je hem niet helemaal doorsnijdt, dan valt de vulling er weer uit.
  2. Meng de fetakaas, roomkaas, spinazie, zongedroogde tomaten, knoflook, zout en peper (alle ingrediënten, behalve het spek) in een kom, totdat het een glad mengsel is geworden.
  3. Schep voorzichtig de vulling tussen de ingesneden kipfilets. Vul tot het niet meer voller kan.
  4. Maak vast met een spiesje of satéprikker.
  5. Bak de kipfilet eerst even kort voor circa 5 minuten in een bakpan met 1 el olijfolie. Leg vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat en bak circa 45 minuten a 1 uur op 180°C. Controleer van tijd tot tijd na 30 minuten want niet alle ovens zijn hetzelfde. De kip moet helemaal gaar maar nog wel sappig zijn (niet te droog).
  6. Schil ondertussen de wortelpeterselie en snijd in grove stukken.
  7. Breng de wortelpeterselie met de groentebouillon aan de kook en laat voor circa 10 minuten koken.
  8. Snijd ondertussen het ‘kontje’ van de spruiten. Verwijder eventuele lelijke blaadjes en snijd vervolgens de grote spruiten in kwarten, en de kleine spruiten door de helft.
  9. Schil de appel en snijd in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd vervolgens in klein blokjes. Ongeveer ne zo groot als de spruiten.
  10. Verhit 1 el olijfolie in een wok of koekenpan.
  11. Voeg de spruiten toe en bak voor circa 4 minuten al roerende op hoog vuur.
  12. Voeg dan de appel en de gemberpoeder toe en bak nog circa 1 minuut mee.
  13. Zet vervolgens het vuur uit en houd de spruiten en appel warm met een deksel op de pan zodat alles nog licht kan doorgaren.
  14. Giet de wortelpeterselie af. Let op! bewaar een klein beetje bouillon. Pureer de wortelpeterselie samen met de roomkaas light en een klein schutje van de bouillon tot een gladde crème. Met een staafmixer kun je alles goed glad krijgen. Breng op smaak met zout en peper
  15. Schep 1 el crème op het bord. Serveer de spruiten en de kipfilet samen op het bord.

Smakelijk eten!

 

Laat een bericht achter